McCain i tet i nye meningsmålinger

John McCain før han går ombord i kampanjeflyet sitt på flyplassen i Kansas, Missouri i dag. Foto: AFP, Robyn Beck.
John McCain før han går ombord i kampanjeflyet sitt på flyplassen i Kansas, Missouri i dag. Foto: AFP, Robyn Beck.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJohn McCain har større oppslutning enn Barack Obama på flere meningsmålinger som er gjennomført etter Republikanernes landsmøte i forrige uke.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en måling som er utført for USA Today og Gallup, leder Republikanernes presidentkandidat John McCain med 4 prosentpoeng blant registrerte velgere og med 10 prosentpoeng blant personer som trolig vil avgi stemme.

McCain tar også ledelsen i to andre målinger som ble gjennomført i helgen. I en måling fra Rasmussen Reports leder han med 1 prosentpoeng, og i en måling fra Gallup leder han med 5 prosentpoeng.

To målinger viser dødt løp mellom McCain og Demokratenes presidentkandidat Barack Obama. I en måling som er gjennomført av CNN og Time, får begge oppslutning på 48 prosent av de spurte. I en annen måling som er gjennomført av Diageo og Hotline, får begge en oppslutning på 44 prosent.

Politikknettstedet Real Clear Politics har regnet ut et gjennomsnitt basert på disse fem meningsmålingene. Her får McCain en oppslutning på 48,6 prosent, mot 45,4 prosent for Obama. Dette gir McCain en ledelse på 3,2 prosentpoeng.

I forkant av Republikanernes landsmøte i forrige uke kunne Obama nyte en ledelse på 6 prosentpoeng. (©NTB)