Meny

Til ære for en helgen

Saint Thomas (Thomas Hansen): 1976-2007. Foto: Bjørn Sigurdsøn (Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26 forskjellige artistnavn bidrar på boksen «St. Thomas» som er til ære for mannen med samme navn som døde for nær et år siden.

Anno 2003. Foto: Racing JuniorAnno 2003. Foto: Racing Junior

I anledning utgivelsen av den kommende boksen «St. Thomas», hvor den avdøde musikeren Thomas Hansen alias Saint Thomas hedres, bidrar hele 26 artister fra inn- og utland.

Mandag 5. september 2007 ble Saint Thomas brått revet bort. Den produktive musikeren hadde på dette tidspunktet seks album bak seg etter at han ga opp karrieren i bandet Emily Lang og debuterte som soloartist med albumet «Mysterious Walks» i 2000. Materialet til det som skulle bli hans syvende album var klart, men ble aldri spilt inn i studio fordi Thomas døde før han nådde så langt.

Mye materiale

Den nye og omfattende CD-boksen inneholder dobbelt-CD-en «You May Find A Treasure Everywhere», hvor den ene disken oppsummerer St. Thomas' tidligere utgitte låter og kan derfor anses som en best of-samling, mens den andre disken inneholder tidligere ikke utgitt låtmateriale.

På CD-en «Walk With Me»*, som også er dobbel, får vi andre artisters fritt valgte covertolkninger av St. Thomas' låter. Blant artistene som bidrar finner vi blant andre internasjonale størrelser som Lambchop og medlemmer fra Mercury Rev og Herman Düne, som alle tidligere har samarbeidet med Thomas på ett eller annet plan.

Hovedvekten av artistene som bidrar er likevel musikerkolleger fra Norge, en del av dem fra Thomas' gamle selskap Racing Junior. Blant dem Ane Brun, Ila Auto, Sergeant Petter, Poor Rich Ones, Seven Doors Hotell og sist, men ikke minst, The Hylar Twins som er Madrugadas Sivert Høyem og Cato Salsa fra Cato Salsa Experiences nye prosjekt som er etablert spesielt for denne anledningen.

Foruten de to doble CD-platene, inneholder boksen i tillegg DVD-en «Moviestar» med unike filmklipp, musikkvideoer og konsertopptak, samt boken «Kåntri & Western» som er en biografi over artisten Saint Thomas karriere og privatpersonen Thomas Hansens liv.

Rent veldedighetsprosjekt

Boksen er samtidig et veldedighetsprosjekt hvor alle inntekter går uavkortet til Saint Thomas Minnefond. Pengene skal brukes på tiltak for barn og unge med psykiske problemer og/eller rusproblemer. Fondet forvaltes av Rådet for psykisk helse, hvor tidligere statsråd Ansgar Gabrielsen er styreleder og Kronprinsesse Mette-Marit høy beskytter av organisasjonen.

Det er plateselskapet til St. Thomas, Racing Junior, som har tatt initiativ til prosjektet, og de har fått med seg en rekke aktører fra næringslivet som bidrar økonomisk til å realisere det.

Albumet vil være i salg fra mandag 6. oktober, men lanseringsuken er ikke helt tilfeldig valgt, skriver Racing Junior i en pressemelding. 9. oktober 2000 ga St. Thomas ut sitt første album. 10. oktober er verdensdagen for psykisk helse og samme kveld blir det markering av utgivelsen på Cafè Mono i Oslo.

*Settlisten:

Settlisten på coveralbumet er som følger:
Ane Brun: «Falling Down»
Ila Auto: «Heroes Making Dinner»
Lambchop: «A Long Long Time»
The Captain & Me: «Moviestar»
The Hylar Twins: «The Cool Song»
Merry November: «Silence Break Your Heart»
Grasshopper & Sellick (Mercury Rev): «Cherity Ego»
Ivar Chr. Johansen og Harald Frøland (Ravi & Jaga Jazzist): «Be Cool Be Nice»
Flunk (Folk & Røvere): «Last Word»
Professor Pez & Sergeant Petter: «Born Again»
Moonpedro & The Sinking Ship (Pedro Carmona-Alvarez/Sister Sonny): «Strangers Out Of Blue»
Ai Phoenix: «Walk With Me»
YaYa Herman Düne: «Walk With Me»
Poor Rich Ones (William Hut): «Heroes Making Dinner»
Einar Stenseng & Paal Flaata: «Oh, I Have Left The Ground»
Hello Goodbye: «Into The Forest»
Bjørkhaug 49'ers & Leiv Reed: «Surfers Morning»
Brødrene Löwenstjerne & Tom Mathiesen: «New Apartment»
Bjølsen Valsemølle: «Cornerman»
Seven Doors Hotel & Petter Pogo (Jokke & Valentinerne): «Like The Byrds»
Ring: «People In The Forest»
The Abstainers (The Lo-Frequency In Stereo): «Everything Was Up For A Romance»
A Boy Named Sue: «Last Word»
Prewar Yardsale: «Ten Stops More»
A Humming From The Wood: «With The Feather»
Peter Ebbtide: «Born Again»


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus