Kroat ble HamKam-helt

Hamkams Ante Vitaic under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset IF og HamKam på Marienlyst stadion i  Drammen søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
Hamkams Ante Vitaic under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset IF og HamKam på Marienlyst stadion i Drammen søndag kveld. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

<pAnte Vitaic skrudde hjørnesparket rett i mål og sørget for tre livsviktige poeng.</p

Drammen (NTB): Kroaten Ante Vitaic skrudde hjørnesparket rett i mål og sørget for tre livsviktige poeng da HamKam slo Strømsgodset 2-1 søndag.

Tabelljumboen fra Hamar tok sin første seier på fremmed gress denne sesongen, og er nå bare ett poeng bak Aalesund på den viktige kvalifiseringsplassen.

HamKam fikk en drømmestart da Olivier Karekezi tuppet inn 1-0 fra åtte meter allerede etter seks minutter. Etter målet la hedmarkingene seg bakpå og forsvarte seg mot et i perioder svakt Strømsgodset.

Ni minutter etter hvilen kom derimot Godsets Mattias Andersson gjennom og utlignet på et velplassert skudd nede i hjørnet. Etter det produserte drammenserne flere store sjanser, men lyktes ikke i å finne nettmaskene. David Nielsen traff blant annet tverrliggeren med en heading.

Da alle satt og ventet på Strømsgodsets ledermål, fikk gjestene hjørnespark etter 82 minutter. HamKams Ante Vitaic var både dyktig og heldig da ballen gikk rett i mål bak Godset-målvakt Adam Larsen.

Hjemmesterke Godset kjørte over HamKam, men med en god Jon Masalin i målet og svake Godset-avslutninger kunne Arne Erlandsens menn juble for årets første borteseier. (©NTB)