Åpen for alle - alltid

Kan Tottenham reise seg?

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDet er flere godbiter på søndagsprogrammet denne uken, og vi har siste nytt om lagene som skal i aksjon. Et av de største spørsmålene er om Tottenham kan få en slutt på tapsrekken i sesongstarten -

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea - Tottenham

Stamford Bridge, avspark 14.30

Det er klart for sesongens første London-derby for både Chelsea og Tottenham i søndagens første oppgjør. Chelsea flyr høyt etter seks poeng på to kamper, ingen innslupne mål og en sprudlende Deco som har tatt nivået i Premier League på en svært imponerende måte.

Tottenham kunne nesten ikke fått en verre start. To tap mot på papiret svakere motstand, dårlig spill og alt bråket rundt Dimitar Berbatov gjør at Spurs har mye å bevise for fansen i dagens oppgjør.

Chelsea er storfavoritt foran oppgjøret, men Tottenham har en forunderlig evne til å prestere godt mot de gode.

Luis Felipe Scolari er fortsatt uten Didier Drogba, mens han ser an skadesituasjonen til både Michael Ballack og Michael Essien tett opp mot kampstart.

For Tottenham er Alan Hutton fortsatt ute. Hva som skjer med Dimitar Berbatov etter at han ble utelatt fra forrige helgs tropp er usikkert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sunderland - Manchester City

Stadium of Light, avspark 16.00

Før oppgjøret mot City er det småskader som preger Sunderland.

Djibril Cisse ble en umiddelbar suksess med sitt seiersmål mot Spurs, men sliter med skade. Roy Keane håper imidlertid å ha ham klar til start. Kieran Richardson var den andre målscoreren mot Tottenham sist helg, men også han sliter med å rekke dagens kamp.

Steed Malbranque må sannsynligvis stå over kampen med en ankelskade, mens Teemu Tainio er ute til etter neste ukes landslagssamling. I tillegg til disse er også Anton Ferdinand, Dwight Yorke, Paul McShane, Kenwyne Jones og Martyn Waghorn skadet, mens Michael Chopra er suspendert.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Begge lag kommer fra slitsomme kamper i midtuken. Sunderland måtte ut i ekstraomganger for å slå Nottingham Forest i Ligacupen, mens City gikk videre i UEFA-cupen på straffesparkkonkurranse mot danske FC Midtjylland.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester-lagets Micah Richards kom fra kampen uten problemer etter hjernerystelsen han pådro seg mot West Ham forrige helg og er klar. Ellers for City er Benjani Mwaruwari, Darius Vassell og Valeri Bojinov alle ute med skader.

Statistikken er på Citys side foran dagens kamp. De har gått seirende ut av de seks siste oppgjørene mellom de to lagene i Premier League.

Aston Villa - Liverpool

Villa Park, avspark 16.00

Aston Villa-fansen er glade for at deres kaptein Gareth Barry har lagt alle overgangspekulasjoner døde denne uken ved å si at han ikke går noe sted i dette vinduet. I ettermiddag kommer klubben som ønsket sterkt å kjøpe ham, Liverpool, til Villa Park.

Det blir spennende å se om Barry har hodet på rett plass og leverer storspill mot Rafa Benitez´ menn, eller om alle spekulasjoner har tatt for mye plass i sommer. Så langt i sesongen har det første sett ut til å være tilfelle.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Martin O´Neill håper å ha både Nicky Shorey og nye Carlos Cuellar klare etter skader, mens Steve Sidwell helt sikkert står over for Villa. O´Neill hvilte mange sentrale spillere i UEFA-cupen mot islandske FH Hafnarfjordur på tirsdag da laget kontrollert gikk videre, og det kan være en fordel.

Liverpool kan nemlig være slitne etter at laget måtte ut i ekstraomganger mot Standard Liege i Champions Leauge i midtuken, og de er også uten kaptein Steven Gerrard. Han er nyoperert og ute i to uker. Sami Hyypia er også skadet.

Javier Mascherano og Lucas er tilbake fra OL i Beijiing, og førstnevnte ser ut til å ta kaptein Gerrards plass på midtbanen.