Arsenal tilbake på sporet

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEtter å ha blitt senket av Brede Hangeland sist helg, var Arsenal tilbake i angrepsform med 3-0 mot Newcastle lørdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

London (NTB-AFP): Samir Nasris scoring etter fire minutter i åpningskampen mot West Bromwich var lagets eneste seriemål så langt i sesongen.

Sist ble det 0-1 mot Fulham, etter at Norges landslagskaptein scoret kampens eneste mål.

Men lørdag spilte Arsenal hurtig og presis angrepsfotball som laget kan på sitt beste, skapte tonnevis av sjanser og viste at det blir å regne med i tittelkampen denne sesongen.

- Vi tok i litt mer, fikk selvtillit, og dermed kom sjansene, sa Arsenal-spiss Emmanuel Adebayor. Han kom ikke på scoringslisten, men var sentral i oppbyggingen av flere av målene.

- Vi hadde det moro. Vi hadde det moro med å spille for Arsenal. Og selv om det er fint å spille bra, er det enda bedre å vinne.

Hælspark

Det startet allerede etter to minutter, da Robin van Persie ble felt av Fabricio Coloccini og skulle hatt straffe. Men dommer Rob Styles vinket spillet videre. Det gjorde han derimot ikke da ballen traff hånden til Charles N'Zogbia et kvarter senere, og van Persie satte straffen sikkert i mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme mann avsluttet et vakkert Arsenal-angrep fire minutter før pause, da han ble hælsparket fri av Emmanuel Eboue og satte inn 2-0.

Et kvarter etter pause scoret Denilson sitt første seriemål for Arsenal da han ble spilt alene med keeper etter enda et angrep med mange trekk, og rullet den forbi en utfintet Shay Given i Newcastle-målet.

Arsenal fortsatte å skape sjanser. Michael Owen hadde en heading i tverrliggeren for Newcastle, men det ebbet ut med 3-0.