Effektive Portsmouth med sesongens første

Strålende keeperspill og gode spisser gav Portsmouth tre poeng mot Everton. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
Strålende keeperspill og gode spisser gav Portsmouth tre poeng mot Everton. Foto: AFP PHOTO/PAUL ELLIS.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pJermain Defoe og Peter Crouch slo endelig til på topp, mens David James stengte buret. Det var nok til at Portsmouth tok årets første poeng i ettermiddag i bortekampen mot Everton. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Everton - Portsmouth 0-3:

Sesongoppsettet har ikke vært på Portsmouth sin side i innledningen, og laget fra sørkysten tapte både mot Manchester United og Chelsea i innledningen til årets sesong.

Etter en slik start er ikke en bortekamp mot Everton på papiret et førstevalg for å bygge opp selvtilliten, men i dag viste Harry Redknapps lag hvorfor de kan bli å regne med høyt oppe på tabellen i år.

Stjernespissene Jermain Defoe og Peter Crouch sto uten nettkjenning før dagens kamp, men det ble fort endret da førstnevnte fikk ballen i boksen etter 11 minutter. Med blått på alle kanter beholdt den lille engelskmannen roen, vendte vekk det som var av motspillere og satte ballen rolig til høyre for Everton-keeper Tim Howard.

Everton med enorme sjanser

Etter hvert som omgangen skred fram kom Everton mer med og de skapte noen gigantsjanser. At Everton gikk målløs av banen i de første 45 minuttene er en gåte. Sjansene som ble skapt av Arteta og Yakubu var av det enorme slaget, men en god David James holdt Portsmouth foran i kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

2-0 kom fem minutter før pause da målscorer Defoe tok på seg rollen som servitør. Han var nest sist på ballen i et strålende angrep som endte opp hos Glen Johnson. Han satt ballen forbi Howard, og ledelsen var doblet.

Everton kom ut til andre omgang og gikk på med en ny giv da de fikk straffe meget tidlig i omgangen. James Vaughan hadde blitt lagt i bakken. Straffen tok Yakubu, men igjen var keeper James i det umulige hjørnet. Han kastet seg til sin venstre side og reddet straffen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Defoe punkterte kampen

Etter dette fortsatte Everton å ha trykket på motstanderen, men igjen kom en scoring imot.

Da stadionuret viste 68 spilte minutter chippet Jermain Defoe ballen over Howard, men i tverrlegger. Peter Crouch var påpasselig på returen og satte inn 3-0, men målet ble kredittert Defoe da ballen var inne tidligere.

Etter dette skjedde det ikke all verdens på Goodison Park, og hjemmelaget ble pepet av banen etter sitt andre hjemmetap av to mulige så langt i sesongen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andre oppgjør lørdag:

SE ALLE MÅLENE FRA PREMIER LEAGUE PÅ ABC TV

Bolton - West Bromwich 0-0

At oppgjøret endte 0-0 er merkelig ut fra sjansene som ble skapt, men for West Brom var det godt å holde nullen for første gang i sesongen, og innkassere ett viktig poeng.

For hjemmelaget var Kevin Nolan heldig som ikke fikk marsjordre i første omgang da han plantet knottene i WBAs Barnett.

Etter hvilen ropte Bolton på straffe to ganger. Først da innbytter Mustapha Riga gikk i bakken, men dommeren dro forseelsen utenfor straffefeltet. Andre gangen valgte dommeren samme løsning da Bolton mente at Jonathan Greening handset inne i feltet.

Hjemmelaget fikk også to mål annulert for offside i denne kampen, ved begge anledninger var Kevin Davies sist på ballen.

WBA skapte også sjanser gjennom blant annet et langskudd fra James Morrison, et langskudd fra Kim som smalt i tverrlegger og gode muligheter for både Miller og MacDonald.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Men det ville seg ikke for noen av lagene, og det ble poengdeling på Reebok.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hull City - Wigan 0-5

Hull var høyt oppe før kampen, og Wigan hadde til gode å ta poeng. Etter kampslutt var situasjonen snudd og Hull hadde fått en leksjon i hvor brutal Premier League kan være da hjemmefansen ble sendt hjem med 0-5 i bagasjen.

Hjemmelaget lå under 0-2 allerede før kvarteret var spilt. Sam Ricketts satte ballen i eget mål på corner, før Antonio Valencia doblet ledelsen da han ble spilt gjennom alene med keeper.

I andre omgang skapte Hull noen sjanser og kunne med litt tur fått en redusering, men det var ubønnhørlig slutt da både 0-3 og 0-4 kom i løpet av fem minutter midtveis i omgangen. Zaki scoret det første, før Emile Heskey la på til 0-4 bak en stakkers Boaz Myhill i Hull-målet.

Ti minutter før slutt kom Zaki igjen på scoringslisten etter at hans langskudd smalt i tverrlegger og ned på streken - og ble dømt inn av linjemannen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Middlesbrough - Stoke 2-1

Middlesbrough holdt på sin gode start på sesongen da Stoke ble slått på Riverside i ettermiddag.

Oppgaven ble vanskelig for nyopprykkede Stoke da Faye ble sendt i dusjen etter en tofotstakling på Shawty etter 36 minutter.

Som om ikke det var straff nok for Stoke knuste Alfonso Alves ballen i mål på det påfølgende frisparket. Et herlig skudd som danske Thomas Sørensen i Stoke-målet kunne gjøre lite med. Alves hadde før dette misbrukt flere gode muligheter tidligere i omgangen.

I andre omgang felte tidligere Brann-spiller Seyi Olofinjana målscorer Alves og Boro fikk straffe. Den satte Stewart Downing i tverrlegger. Og da utlikningen kom på sesongens andre selvmål for Boro åtte minutter senere, trodde mange at Stoke skulle snappe ett poeng med ti mann på banen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

2-1 målet kom imidlertid for Boro med Tuncay når han lurte offsiden og scoret. Dermed har Middlesbrough full pott på eget gress så langt i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

West Ham - Blackburn 4-1

Det ble mange mål på Upton Park i dag da West Ham gav Morten Gamst Pedersen og Blackburn sesongens første tap.

Først på scoringslisten var stopperen Calum Davenport med et hodestøt på en god corner etter 13 minutter. Bare syv minutter senere doblet Dean Ashton ledelsen.

Reduseringen kom fort for gjestene Blackburn da Jason Roberts lurte målscorer Davenport og det sto 2-1 etter bare 22 minutter.

Med det resultatet kunne det gått begge veier, og Matt Derbyshire fikk en scoring for Blackburn annulert etter halvtimen.

I andre omgang fikk Blackburn straffe tidlig da Carlton Cole handset. Jason Roberts bommet imidlertid på straffen og Robert Green kunne juble.

Stillingen sto seg til overtiden kom, da Craig Bellamy og Carlton Cole scoret ett mål hver for vertene West Ham, som gikk seirende ut av duellen.