– Beredt til å ta straffen

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAdvokaten som innrømmer å ha skutt mot Hvalstad asylmottak i Asker er han er klar til å ta straffen for det han gjorde.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen sier han angrer på skytingen, og at han tenker mye på både den 16 år gamle somaliske gutten som ble truffet av skuddene og på den vanskelige situasjonen hans egne barn er i.

Advokaten ble pågrepet mandag 25. august, og la alle kortene på bordet dagen etterpå. For første gang snakker han offentlig ut om det som skjedde.

Konflikten med ekskona over samvær med ungene gjorde at han begynte å drikke tett, og dermed glemte å ta medisinene sine – litium og Vival. Mannen har diagnosen manisk depressiv, eller bipolar lidelse.

– Egentlig skal man ta pillene hver morgen og kveld, men på grunn av all drikkingen var det ofte at jeg glemte det. Dermed ble jeg stadig sykere. Til slutt var jeg fullstendig overbevist om at Forsvarets etterretningstjeneste overvåket meg, sier advokaten til VG.

Han benekter at skytingen var rasistisk motivert, men innrømmer at han var påvirket av en samtale med en person som tilhører en organisasjon mot innvandring. I tillegg ble han opprørt over et leserbrev i lokalavisen, som ga uttrykk for bekymring over å ha asylmottaket i nabolaget.

– Jeg tar medisinene mine nå, og har tenkt mye på det alvorlige jeg er siktet for. Jeg har meldt meg ut av Advokatforeningen, jeg vil ikke dra standen ned i sølen, sier advokaten. (©NTB)