Trikk knuste minibuss

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSju menn ble sendt til sykehus og minst en alvorlig skadd etter at en trikk kolliderte med en maxi-taxi i Oslo sentrum sent fredag kveld.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 20 år gammel mann ble alvorlig skadet med brudd og hodeskader, opplyser Ullevål universitetssykehus til NTB. Tilstanden er stabil.

Sykehuset opplyser videre at en 19 år gammel mann har skader i ansiktet og brystet og at en 25 år gammel mann er skadet i ansiktet, men at omfanget av skadene er uavklart. Tilstanden for begge er stabil.

Tolv i taxien

Det er ved 4-tiden natt til lørdag ikke opplyst om skadeomfang og tilstand for de fire andre mennene i 20-årene som ble fraktet til Ullevål universitetssykehus og Akershus universitetssykehus (Ahus).

Totalt var det tolv personer i taxien da den ble truffet av den flere tonn tunge trikken. Flere fikk behandling for lettere skader på stedet.

Rundkjøring

Ulykken skjedde i en rundkjøring like ved den amerikanske ambassaden i Oslo sentrum klokken 23.46 fredag kveld. Denne rundkjøringen er konstruert slik at trikkeskinnene går rett gjennom, mens annen trafikk må kjøre rundt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vitner fortalte om et kraftig smell og at maxi-taxien deretter ble skjøvet flere meter bortover trikkeskinnene.

– Trikken kom fra Frogner og traff taxien i høyre side. Annen trafikk har vikeplikt for trikken i alle kryss, men ut over det blir det vanskelig å si noe om årsaken, sier Jørstad.

Stengt gate

All trafikk ble stengt i Henrik Ibsens gate i over to timer etter ulykken. Gaten er en viktig kollektivtrase gjennom Oslo sentrum.

Ved 1.45-tiden natt til lørdag startet arbeidet med å fjerne maxi-taxien og deretter trikken. (©NTB)