Portsmouth jakter årets første poeng

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEtter en knalltøff start på sesongen håper Portsmouth på sesongens første poeng i ettermiddag. Vi ser på kampene som spilles lørdag. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdagens hovedkamp:

Everton - Portsmouth

Goodison Park, avspark 16.00

Everton-manager David Moyes har brukt den siste uken på å signere sine første spillere i dette overgangsvinduet, og hvis man ser på skadesituasjonen er det ikke et sekund for tidlig. Steven Pienaar, Tony Hibbert, Tim Cahill og Andy Van Der Meyde er alle fortsatt ute, mens James Vaughan kan returnere.

Danske Lars Jacobsen og Segundo Castillo er begge hentet inn siden forrige runde, men kun førstnevnte kan delta i dag. Everton er også kommet til enighet med Manchester United om en overgang for Louis Saha, og Moyes har bekreftet sin interesse i Inter Milans Victor Obinna.

Everton tok sine første poeng for sesongen forrige uke, med 2-1 borte mot West Bromwich. Det gjorde godt for Moyes som nå ønsker å ta sesongens første poeng foran eget publikum. Sesongdebuten på hjemmebane var ingen god opplevelse for the Toffees da de tapte 3-2 mot Blackburn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Portsmouth har hatt en meget tøff start på årets sesong gjennom sine møter med Chelsea og Manchester United. Det har endt i to tap, og 5-0 i målforskjell.

Mange Portsmouth-fans tenker nok at det er i dag den ordentlige poengfangsten kan starte, og manager Harry Redknapp venter på at spissparet Peter Crouch og Jermain Defoe skal våkne.

Defoe er et usikkerhetsmoment før kampen etter at han har vært utsatt for et virus, men Redknapp håper å ha spissjuvelen sin klar.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

På skadefronten er nyopererte Niko Kranjcar ute med sin ankelskade, mens Kanu og David Nugent også er ute til dagens kamp. Jerome Thomas kan bli nødt til å stå over.

Andre kamper lørdag:

Bolton - West Bromwich Albion

Reebok Stadium, avspark 16.00

Etter en god start på sesongen (3-1 seier mot Stoke) kom Bolton ned på jorden igjen mot Newcastle sist.

Gary Cahill er suspendert, mens Johan Elmander og Matt Taylor er skadet for Bolton til ettermiddagens kamp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

West Brom har fått den verst tenkelige starten for et nyopprykket lag med null poeng så langt. Tapene har likevel vært med minst mulig margin (1-0 og 2-1) for Tony Mowbray sitt mannskap. Med tap i ettermiddag er starten den verste laget noensinne har fått på en Premier League-sesong.

Rekordsigneringen Borja Valero kan få sin Premier League-debut på midtbanen for West Brom i dag. Han spilte i Ligacupen i midtuken, etter sin £4,75 millioner overgang fra Real Mallorca, men kan i dag få sin seriedebut for ett hardt presset West Brom.

Hull City - Wigan Athletic

KC Stadium, avspark 16.00

Hull ligger på fjerdeplass etter to runder og det koker blant byens 257 000 innbyggere. Phil Brown er særdeles fornøyd etter at hans lag har ligget under og fått et resultat i begge sine kamper til nå.

Erfarne George Boateng ser ut til å miste sin andre kamp på rad med skade, mens spissen Marlon King ikke får lov å spille mot Wigan, klubben som eier leiesoldaten. Ian Ashbee, Andy Dawson og Geovanni er alle tilbake etter småskader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Wigan er ett av de fire lagene i ligaen som står uten poeng foreløpig. Steve Bruce og hans menn har tapt mot både West Ham og Chelsea, men de har ikke spilt avskrekkende dårlig.

For Wigan er keeper Chris Kirkland tilbake i buret, mens Paul Scharner og Jason Koumas er usikre. Erik Edman er eneste spiller som helt sikkert er ute av spill.

Middlesbrough - Stoke City

Riverside Stadium, avspark 16.00

Middlesbrough tok lurven fra Tottenham i sesongåpningen, før de holdt på å ryste den røde delen av Liverpool forrige uke. Et selvmål og et Steven Gerrard-skudd gjorde imidlertid at normalen ble gjenopprettet på overtid på Anfield.

I dag er er Stoke som kommer på besøk. De har slått Aston Villa og tapt mot Bolton så langt. Laget vant mot Cheltenham i Ligacupen i midtuken, en kamp hvor manager Tony Pulis valgte å hvile hele ti spillere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

For Boro er keeper Brad Jones ute, og Ross Turnbull ser ut til å fortsette mellom stengene. Julio Arca er skadet, mens David Wheater og Andrew Taylor begge returnerer.

For Stoke skal kaptein Andy Griffin skal testes før kampstart, og Andy Wilkinson er klar til å ta over om kapteinen må kaste inn håndkleet. Ibrahima Sonko kan få sin debut etter at han ble signert fra Reading i går.

West Ham United - Blackburn

Upton Park, avspark 16.00

West Ham har mistet Anton Ferdinand til Sunderland, mens Blackburn har vært på signeringsferd i uken som har gått. Klubben til Gamst har signert både Vince Grella og Keith Andrews. Grella kan spille om papirmøllen rundt overgangen er klar i tide, mens Andrews trolig står over.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vertskapet har også store skadeproblemer å stri med. Kieron Dyer, Jonathan Spector, Danny Gabbidon, James Tompkins og James Collins er alle ute, mens Craig Bellamy er usikker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Geoge McCartney er tilbake etter at et virus satt ham ut av spill, mens Valon Behrami bør være klar til tross for at han brakk en fortann i midtuken. For Paul Ince og Blackburn er David Dunn ute.

West Ham kommer fra et stygt 3-0 tap mot Manchester City sist. Mark Noble ble utvist etter to gule kort mot slutten av første omgang, og det ble svært vanskelig for Alan Curbishley og co etter det. Blackburn klarte bare 1-1 hjemme mot Hull sist, og det var skuffende for Paul Ince etter lagets flotte start på sesongen med seier borte mot Everton.

Arsenal - Newcastle

Emirates Stadium, avspark 18.30

Arsenal har fått en resultatmessig variert start på Premier League-sesongen i år, og spillemessig har laget skuffet så langt. I midtuken fikk the Gunners seg imidlertid en opptur da de enkelt slo ut FC Twente i Champions League.

Artikkelen fortsetter under annonsen

At Cesc Fabregas kom gjennom kampen og er klar til seriespill er meget viktig for Arsenal som fortsatt har Mikael Silvestre, Tomas Rosicky, Abou Diaby, Amaury Bischoff og Eduardo på sidelinjen.

Newcastle har bare ett poeng med enn Arsenal så langt, men starten fortoner seg langt mer lystig for dem. Etter en sterk kamp og ett poeng på Old Trafford i åpningen tok de alle tre poengene mot Bolton. Flere av de nye i Newcastle har også innfridd kjapt. Fabricio Coloccini har gjort det godt i midtforsvaret og Jonas Gutierrez har blitt beskrevet som den nye David Ginola av Kevin Keegan.

Keegan har mistet James Milner til Aston Villa denne uken, og mangler i tillegg Obafemi Martins, Mark Viduka, Damien Duff, Claudio Cacapa og Andy Carroll grunnet skader.