Mister Tottenham Hotspur

<p class="hidden">Steve Perryman er etter mange år i Tottenham blitt en legende i London. </p>
Steve Perryman er etter mange år i Tottenham blitt en legende i London.

<pUkas spiller er en mann som kriget for Tottenham i nesten 20 år og som med det har gitt begrepet lojalitet en mening. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I en tid da klubbfølelse er et fremmedord og langtidskontrakter tilhører sjeldenhetene, er det i dag vel verdt å dvele litt ved Steve Perryman. Han er på mange måter «Mr. Tottenham» etter en lang og flott karrière på White Hart Lane. Umiddelbart etter sin ligadebut i 1969 ble han kjent som en ilter kriger på midtbanen og fikk navnet «babyfaced killer». Etter hvert kunne laget nyte godt av hans allsidighet på flere plasser, også i forsvarsrekka.

Se Foppallkortet på ABC TV

I en alder av 20 år ble han klubbens gjennom tidenes yngste kaptein, og tok med det den første av flere klubbrekorder. Han er i tillegg den med flest kamper for Spurs i liga og cup- turneringer, har vært «ever present» i åtte sesonger og har scoret ligamål i 17 sesonger på rad!

Med Perryman som anfører vant Tottenham ligacupen et par ganger på 1970 – tallet og UEFA- cupen i 1972, men det var ikke før litt sent i karrièren at det tok av. To år på rad kunne han som kaptein løfte FA-cup pokalen over hodet etter seire i 1981 og 1982. Med det er han faktisk kun den tredje i historien til å gjøre det to år på rad. Han fikk også med seg en ny seier i UEFA-cupen i 1984. For disse bragdene fikk han også sin MBE i 1984.

Les om flere Foppallkort her

Godt spill gjorde han aktuell for landslaget og VM i Spania i 1982. Han fikk en landskamp i oppkjøringen og plass i troppen, men dessverre for han ingen kamper i mesterskapet. Men en plass i en eksklusive klubben «One cap wonders» har han altså!

Sine siste kamper for Spurs spilte han i 1985/1986. Han rakk noen sesonger som spiller i Oxford og Brentford, før han startet en managerkarrière som tok han verden rundt til blant annet Japan og Norge. Start fikk nemlig glede av å ha Perryman som trener i sesongen 1994-1995.

I dag har Steve Perryman diverse næringsvirksomheter, som også er kjente i Norge. Fra sin base i Devon i England er han også i dag direktør for ambisiøse og nyopprykkede Exeter City på nivå 4.

Personvernpolicy