Bare Egil Band: «Jeg er helt rå» (Duplex Records)Ikke bare bare helt rått rått

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBare Egil leverer fra seg mye bra på sitt siste album, men heeelt rått er det nok ikke.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Jeg er helt rå» er den tredje soloskiven begått av mannen med det imponerende skjegget siden ettmannsbandet fra Bøler debuterte på midten av åttitallet.

Siden den gang har Egil Hegerberg, alias Bare Egil Band, Bare Bare Band, Ikke Bare Bare Egil Band Band og hva de nå heter alle sammen, servert snodig og minneverdig pop under mottoet 'man kan lage sanger om alt'.

Det er trolig også mottoet for tredjealbumet «Jeg er helt rå», hvor Egil blant annet serverer sanger om det faktum at han ikke er pave, at krig er noe herk, Bøler IF, dommedag og hvor viktig det er med konstruktiv kritikk.

Det er låter du ikke hører til vanlig, og akkopagnert av en håndfull dyktige musikere (én hånd, ikke to) imponerer Egil Hegerberg gjerne med lange ordtirader, i beste auksjonarius-stil.

I alt inneholder den nye plata 14 låter med Bare Egil Band, Ikke Bare Bare Egil Band Band, Bare Bare Band, Bare Egils Coverband og Bare Egil og Ivar Band.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Resultatet er alt fra greit nok til strålende.

Det er flere låter som både makter å få oss til å trekke på smilebåndet og til å trampe takten forsiktig med fot og finger. Favorittene i så måte er den samfunnssatiriske Pump opp oljen (som nesten er verdt pengene alene), Dommedag, Slepp meg inn og en flott og svingende versjon av Knutsen og Ludvigsens låta Raymond Dassrull Larsen - I love you.

Samtidig er det færre låter som slår på stortromma hva hitpotensiale angår. Den svakeste låten på albumet er faktisk tittelsporet, Jeg er helt rå. Den føles både for lang og for kjedelig. Et par av de andre låtene smyger seg også inn i øret uten helt å makte å feste seg.

Gjennomgående for Egil Hegerbergs naive og intellektuelle sjarme, er at den treffer akkurat i skjæringspunktet mellom irriterende og fengende. Albumet «Jeg er helt rå» er ikke noe unntak. Fansen vil ikke bli skuffet over et album, som trolig vil fungere enda bedre live.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden