«G-strengmannen» varetektsfengslet

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 27-åring som har innrømmet å ha skaffet seg trusene til unge jenter over hele østlandsområdet er varetektsfengslet i fire uker.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen fikk tilnavnet «G-strengmannen» i mediene, etter det ble kjent at han har kontaktet ukjente jenter for å skaffe seg de brukte trusene deres. Jenter helt ned i tiårsalderen skal ha blitt kontaktet av mannen, ifølge politiet.

Mannen ble pågrepet i sitt hjem i Røyken i Buskerud natt til torsdag, siktet for seksuell krenkende atferd. Torsdag ble han varetektsfengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfare, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt.

–75 forhold

Mannen skal kommet i kontakt med jentene via ulike kontaktkanaler på internett, eller ved å sende dem tekstmeldinger. Han skal så ha tilbudt jentene kontanter, påfylling av kontantkort og mobiltelefoner mot å få de brukte trusene deres.

27-åringen skal ha tilstått 75 forhold, der han ba om å holde kontakt med jenta eller få undertøyet. Han skal ha vært i kontakt med jenter over hele Østlandet, og politiet tror det kan være snakk om flere tilfeller enn det de kjenner til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beslagla truser

– Det er sikkert mange jenter som har hatt kontakt med mannen uten at de har orientert sine foreldre om det. Aktiviteten hans kan være en påminnelse til foreldre om å ha litt kontroll med hva de unge jentene bruker nettet og SMS til, sier politioverbetjent Victor Valaker ved Røyken lensmannskontor.

– Jeg er sikker på at det er enda flere jenter som har skaffet seg påfylling på sine mobiltelefoner eller kontanter for å holde kontakt med mannen, eller ved å sende undertøy til han, sier han.

Politiet opplyser at det er beslaglagt en del truser i forbindelse med saken.

Mannen er siktet etter straffelovens paragraf 201, som omhandler seksuell krenkende eller uanstendig atferd overfor barn under 16 år. (©NTB)