Målfest sendte Rosenborg videre

Steffen Iversen. Foto: Scanpix.

<pSteffen Iversen scoret tre mål da Rosenborg holdt lekestue med svenske Djurgården og vant 5-0 torsdag. </p

RBK gikk videre til 1. runde i UEFA-cupen med 6-2 sammenlagt.

Trønderne sikret avansementet etter en fest av en annenomgang på Lerkendal. Det sto 1-0 ved pause etter en scoring av Iversen i det 43. minutt. Det var en klassisk Iversen-scoring, der han raget høyest på et innlegg.

– Det hjelper alltid på for en spiss å score mål, gliste en travel mål-Ivers på vei ut fra Lerkendal.

– Vi spilte ikke så bra i første omgang, men vi fikk snakket godt sammen i pausen og rettet opp litt. Det var viktig å gå til pause med ledelse. Ingen tvil om at det ga oss et ekstra kick, sa Iversen til adressa.no.

Didier Konan Ya ga 2-0 etter 65 minutter., Bare to minutter senere økte Iversen til 3-0 fra 11-meteren. Per Ciljan Skjelbred ordnet 4-0 etter 73 minutter, og så fastsatte Iversen sluttresultatet til 5-0 fire minutter før slutt. Den siste scoringen kom også på straffe.

Ingen tvil om at Steffen Iversen ble kampens store spiller. Det skjedde etter at han ble sendt hjem fra landslagssamling før forrige ukes landskamp mot Irland. Tirsdag var han inne i landslagsvarmen igjen og ble tatt med i troppen til den første VM-kvalifiseringskampen mot Island.

Torsdag takket han for tilliten ved å score tre mål for RBK i kampen mot Djurgården.

Men Iversen var ikke den eneste som storspilte for hjemmelaget, for det var Per Ciljan Skjelbred som ble kåret til kveldens RBK-er av en lokal jury. (©NTB)

Rosenborg – Djurgården (Sverige) 5-0 (1-0), 6-2 sammenlagt

7475 tilskuere

Mål: 1-0 Steffen Iversen (42), 2-0 Didier Konan Ya (65), 3-0 Iversen (str. 67), 4-0 Per Ciljan Skjelbred (73), 5-0 Iversen (str. 86).

Dommer: Sascha Kever, Sveits.

Gult kort: Patrik Haginge, Pa Dembo Touray, Andrej Komac, Djurgården.

Rosenborg (4-4-2): Rune Almenning Jarstein (Alexander Lund Hansen fra 74.) – Mikael Lustig, Kris Stadsgaard, Vadim Demidov, Roar Strand – Per Ciljan Skjelbred, Marek Sapara, Alexander Tettey, Øyvind Storflor (Abdul Razack Traoré fra 57.) – Besart Berisha (Didier Konan Ya fra 46.), Steffen Iversen. (©NTB)