Matmagasin forgiftet lesere

Artikkelen fortsetter under annonsen

<p10.000 kopier av bladet Matmagasinet trekkes tilbake fra markedet etter at fire lesere ble forgiftet.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Leserne som lagde kaken på oppskrift fra Matmagasinet fikk symptom på forgiftning etter overdose av muskatnøtter.

- Vi har med umiddelbar virkning trukket tilbake hele løssalgsopplaget. Det gjøres akkurat nå ute i butikkene, sier sjefredaktør Ulla Cocke til det svenske nyhetsbyrået TT.

Årsaken til oppstyret er en kakeoppskrift i septemberutgaven av nummeret, der muskatnøtter er en av ingrediensene. På side åtte i bladet beskrives «Verdens beste eplekake», men kaken er ikke særlig god for kroppen.

I stedet for å oppgi mengden til to kryddermål med muskatnøtter står det nemlig 20 nøtter i oppskriften. Og i overdrevne tilfeller gir muskatnøtter symptomer på forgiftning.

- Vi trodde ikke at det gikk an å spise en sånn kake, fordi det blir så voldsomt beskt. Men nå viser det seg at en gruppe mennesker har gjort det, og fått symptom på forgiftning, sier Cocke.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En voldsom hodepine og kvalme var blant symptomene som rammet de fire som spiste kaken. Etter opplysningene skal de fire ha det bedre nå.

Faktafeilen i oppskriften ble oppdaget allerede mandag, og da fikk alle de 50.000 abonnentene en advarsel i posten. Det skulle legges ut advarsler i bladene som hadde gått til butikker for løssalg.

Men siden advarslene kan falle ut, og fire personer allerede har blitt syke, så trekkes nå hele løssalget tilbake.

- Vi er fortvilte over dette, og håper ingen flere blir syke, sier Cocke.