Krever 12 mill. for rasisme

<!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument>  <w:View>Normal</w:View>  <w:Zoom>0</w:Zoom>  <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone>  <w:PunctuationKerning/>  <w:ValidateAgainstSchemas/>  <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid>  <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent>  <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText>  <w:Compatibility>  <w:BreakWrappedTables/>  <w:SnapToGridInCell/>  <w:WrapTextWithPunct/>  <w:UseAsianBreakRules/>  <w:DontGrowAutofit/>  </w:Compatibility>  <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml>&#60;![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml>&#60;![endif]--> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal 	{mso-style-parent:""; 	margin:0cm; 	margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:12.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 	{size:612.0pt 792.0pt; 	margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; 	mso-header-margin:35.4pt; 	mso-footer-margin:35.4pt; 	mso-paper-source:0;} div.Section1 	{page:Section1;} --> <!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable 	{mso-style-name:"Vanlig tabell"; 	mso-tstyle-rowband-size:0; 	mso-tstyle-colband-size:0; 	mso-style-noshow:yes; 	mso-style-parent:""; 	mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; 	mso-para-margin:0cm; 	mso-para-margin-bottom:.0001pt; 	mso-pagination:widow-orphan; 	font-size:10.0pt; 	font-family:"Times New Roman"; 	mso-ansi-language:#0400; 	mso-fareast-language:#0400; 	mso-bidi-language:#0400;} </style> &#60;![endif]--><span style="font-size: 12pt; font-family: 'Times New Roman'">Tarique Ghaffur</span>. Foto: Scanpix.
Tarique Ghaffur. Foto: Scanpix.

<pTarique Ghaffur får beskjed om å holde kjeft av sjefen, etter anklage om rasisme.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag gikk politistyrkens høyest rangerte muslimske medlem ut og anmeldte sjefen sin for rasisme.

Assisterende politisjef i London, Tarique Ghaffur, sa på en pressekonferanse at det var med tristhet at han stevner politisjef Ian Blair for et ansettelsestribunal, anklaget for rasisme.

Ghaffur understreket at det ikke var snakk om at han kommer med anklagene fordi han har gått glipp av en forfremmelse.

- Min sak har med måten jeg har blitt behandlet på det aller høyeste nivået i Metropolitan Police. Spesielt den diskrimineringen jeg har blitt utsatt for av Ian Blair over lang tid, sier Ghaffur.

- Hold kjeft

Han la til at behandlingen også har influert hans jobb som sikkerhetskoordinator for OL i London i 2012.

Bare en time etter at han hadde holdt sin pressekonferanse kom nestkommanderende i London-politiet med en tv-sendt redegjørelse der han på det sterkeste benektet at det finnes diskriminering i politiet.

- Jeg tror det er på høy tid at vi alle holder kjeft, og slutter med offentlige uttalelser om private krangler. Vi må komme i gang med jobben vi får betalt for å gjøre, sa han.

På Ghaffurs pressekonferanse tidligere på dagen antydet advokaten hans at saken ikke var et isolert tilfelle.

Han fikk spørsmål om han trodde Blair, eller London-politiet, var rasitisk, svarte advokat Shahrokh Mireskandari at antallet saker gå grunn til bekymring.

- Når det finnes så mange diskrimineringssaker som kommer ut, så tror jeg det snakker for seg selv, sa Mireskandari.

- Jeg tror det finnes mange like alvorlige anklager mot Sir Ian Blair for øyeblikket. Jeg tror det er en akkumulering av mange anklager mot ham nå, fortsatte han.

- Ikke den eneste

Alfred John, som er leder for London-politiets organisasjon for fargede politimenn, som også var på pressekonferansen, la til at Ghaffurs sak, ikke var den eneste. Han sa at rasisme, både i insititusjonen og på individuelt plan er et problem.

Senest i juni beskrev politisjef Blair Ghaffur som en verdsatt kollega, og benektet antydninger om at han selv var en rasist.

- Jeg tror jeg har en lang ærerik, og noen ganger tøff historie som en som kjemper for forskjellene. Kanskje ikke bestandig like perfekt, men alltid basert på prinsipper, sa Blair da.

Ghaffur er en av fire visepolitimestere, som er den tredje høyeste rangen man kan ha i London-politiet, etter Politisjefen og hans stedfortreder.

Han krever 1,2 millioner pund, eller 12 millioner kroner, for diskrimineringen han mener seg utsatt for.

Mer bråk for Blair

Sir Blair er en av to personer som blir nevnt med navn i kravet, som tribunalet skal ta stilling til i september. Den andre er en Richard Bryan, som jobber for Ghaffur med utformingen av sikkerhetsopplegget for det neste sommer-OL.

Blair fikk massiv kritikk for sin håndtering av skuddene som drepte Jean Charles de Menezes. Den uskyldige elektrikeren ble tatt for å være en selvmordsbomber og skutt på t-banen i London to uker etter terrorangrepene i 2005.

En uavhengig gransking rapporterte at Blair hadde forsøkt å hindre dem i deres arbeid, samtidig som begge opposisjonspartiene i England ba ham om å trekke seg fra sin stilling.

London-politiet fikk en bot på 175.000 pund som følge av reglene de brøt da Menezes ble skutt og drept.

Personvernpolicy