Pandaunge kom til verden i Japan

Her kikker to kjempepandaer fram fra et bur på et reservat i Kina. Foto: Scanpix.
Her kikker to kjempepandaer fram fra et bur på et reservat i Kina. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<ppandaunge er kommet til verden i dyrehagen i Kobe vest i Japan. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tokyo (NTB-AFP-AP): En Det er første gang på to tiår at japanerne kan ønske en nyfødt kjempepanda velkommen, og ledelsen i Kobe Zoo er lettet over at alt gikk bra.

Japanske avislesere kunne torsdag studere bilder av nykommeren, som var 25 centimeter lang og veide 100 gram ved fødselen tidligere denne uken. Mammaen heter Dan Dan og pappaen Xing Xing, men ungen har ikke fått noe navn ennå.

Det skyldes delvis at dyrepasserne ennå ikke har funnet ut om det dreier seg om en liten pandapike eller en pandagutt. – Vi overvåker dem nå 24 timer i døgnet, for å kontrollere at moren tar seg av ungen sin, sier dyrehagens sjef Osamu Ishikawa.

Pandaungen kom til verden etter at Dan Dan gjennomgikk kunstig befruktning. Voksne kjempepandaer i fangenskap viser som regel svært liten lyst til å pare seg, slik at inseminasjon må til dersom de skal få avkom.

Tidligere denne uken ble det kjent at tre pandaunger ble født Kina sist helg. Kjempepandaen regnes som en av verdens mest utryddingstruede dyrearter. Tallet på slike dyr som lever i vill tilstand i de midtre og nordlige delene av Kina, anslås til rundt 1.600. (©NTB)