Til ny jobb i norsk toppfotball

<p class="hidden"> Foto: Scanpix.</p>
 Foto: Scanpix.

<pHovedtrener i Moss fotballklubb, Geir Bakke, slutter i klubben ved sesongslutt. Bakke har takket ja til en ny jobb i norsk toppfotball. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Geir Bakke
  • * Født 23. oktober 1969
    * Aktiv som fotballspiller i blant annet Stabæk og Kongsvinger.
    * Var assistenttrener i Vålerenga sammen med Tom Nordlie i 1999. Fortsatte i VIF som asssistentrener og spillerutvikler frem til han ble hentet til Moss FK etter 2005-sesongen.
    * Bosatt på Ekholt i Rygge med kone og ett barn.
  • (Kilde: Moss Avis)

På en pressekonferanse i Moss i dag, da Bakkes avgang ble kunngjort, ble det også opplyst at hans nye arbeidsgiver er klar.

- Han går til en ny jobb i norsk toppfotball etter sesongslutt. Men vi vil ikke ut med hvem som blir Geir Bakkes nye arbeidsgiver. Dette etter ønske fra Bakkes nye arbeidsgiver. Hvor han skal starte, vil bli offentliggjort i løpet av kort tid, sier Hans Jørn Rønningen i Moss Fotballklubb til klubbens hjemmesider

Heller ikke Bakke selv vil kommentere hvilken klubb han skal begynne i. Heller ikke om det er snakk om eliteserien.

- Men jeg vil gjerne bo og leve rundt den klubben jeg går til, sier han.

- Jeg har hatt en fin tid i Moss, både på jobb og privat. Jeg kommer til å se fotballkamper på Melløs i årene som kommer, og det kan godt hende vi flytter tilbake til byen etter hvert, legger Bakke til.

Spillerstallen er informert, og de spillere som har kontrakt som går ut etter sesongen har vært inne til samtale med MFK-ledelsen før Bakkes planlagte avgang ble offentliggjort.

- Ingen dramatikk

- Geir Bakke har vært her i tre år. Det ligger ingen dramatikk i at han nå trekker seg. Det har vært en ryddig prosess, og vi gleder oss på hans vegne over at han nå tar fatt på en ny og stor utfordring fra nyttår, sier Rønningen til Moss Avis

Bakke tror ikke hans beslutning påvirker påvirker motivasjonen til spillergruppa nevneverdig for resten av sesongen.

- Kampene er viktige, og vi er motiverte. Jeg er fortsatt ansatt som hovedtrener for MFK, og forholder meg profesjonelt til denne oppgaven, sier Geir Bakke

Klubben starter nå arbeidet med å finne Geirs etterfølger. Heller ikke assistenttrener Erik Holtan fortsetter i Moss. Hans kontrakt går ut etter inneværende sesong, og klubben har gitt beskjed om at de ikke vil forlenge kontrakten hans..

Ikke Lyn

Det har vært spekulert i om Bakke kan være aktuell som Lyns nye trener, etter at Henning Berg nylig kunngjorde at han forlater klubben ved sesongslutt for å bli trener i Lillestrøm.

Men ifølge klubbdirektør Erik Langerud i Lyn er ikke dette riktig.

- Vi har foreløpig ikke ansatt noen ny trener. Men Bakke er ikke aktuell hos oss, sier Langerud til ABC Nyheter,

Han opplyser at de jobber med trenerspørsmålet, og at det ikke vil ta lang tid før ny trener er på plass.

- Vi har definitivt kandidater vi ser på, sier han.

Personvernpolicy