- Stortinget må rydde opp

Finansminister Kristin Halvorsen. Foto: Scanpix
Finansminister Kristin Halvorsen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pSV-leder og finansminister Kristin Halvorsen forventer at Stortinget snarest rydder opp i pensjonsordningen til tidligere stortingsrepresentanter.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette må Stortinget bare rydde opp i med en eneste gang. De må behandle stortingspensjonister på samme måte som andre pensjonister, sier Halvorsen til NRK.

Les også: Ny pensjonsordning for Stortinget i 2010

Stortingspensjonister kan bli anmeldt

Hun tar til orde for at dagens ordning må avvikles så raskt som mulig. Tidligere stortingsrepresentanter må få pensjonsregler som er mer på linje med det andre pensjonister har, mener hun.

– Jeg er helt sikker på at Stortinget må ha en pensjonsordning som folk flest forstår, og som er på linje med den som gjelder for andre mennesker. Når man behandler og vedtar andre folks pensjoner, så kan man ikke selv ha pensjonsordninger som er mye bedre, sier finansministeren.

Halvorsen venter at utvalget som skal se på pensjonene, legger fram et forslag der stortingspensjon betraktes som alle andre pensjoner, både med hensyn til opptjeningstid, hvordan pensjonen er beregnet og regler for avkorting.

Hun vil ikke kommentere om de tidligere stortingsrepresentantene som får kritikk av Riksrevisjonen for å ha mottatt for mye i pensjon, selv burde ha oppdaget feilen, eller om de burde gjort mer for å sette seg inn i regelverket. (©NTB)