Verdens verste hotellgjest

50-årsjubilanten kan også feire at han topper listen over verdens verste hotellgjester. Foto: John G. Mabanglo (EPA/Scanpix)
 50-årsjubilanten kan også feire at han topper listen over verdens verste hotellgjester. Foto: John G. Mabanglo (EPA/Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPopkongen Michael Jackson er kåret til en av verdens verste hotellgjester.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant episodene som leder Jacko til toppen av listen. Foto: Olaf Selchow (EPA/BZ/Scanpix)Blant episodene som leder Jacko til toppen av listen. Foto: Olaf Selchow (EPA/BZ/Scanpix)

Michael Jackson, som runder 50 i morgen, lever opp til tilnavnet «Wacko-Jacko» og topper listen over verdens verste hotellgjester i en kåring hos hotellportalen concierge.com , skriver Music-News. Ingen nålevende musikere passerer i hvert fall Jackson på listen, om den er tolket riktig i henhold til plasseringene*.

Holdt baby utenfor balkong

Blant årsakene til at nettopp Michael trekkes frem er episoden i Berlin i 2002 hvor han holdt si da ni måneder gamle sønn Prince Michael II utover gelenderet på balkongen til hotellsuiten sin foran verdenspressen som hadde samlet seg på plassen foran hotellet.

Nettstedet kritiserer samtidig Jackson for å ha tvunget World Music Awards til å booke mer eller mindre alle rommene i hotellet Hempel Hotell i London i forbindelse med en opptreden han skulle gjøre under prisutdelingen i 2006.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Under det samme besøket ba han hotellbetjeningen om å sette opp en fem og en halv meter høy vegg ved resepsjonen på hotellet for å bevare sitt privatliv. I 2007 skal Jacko angivelig ha forlangt svære boller fylt med Haribo gummigodteri, et gigantisk speil og en svær xylofon for sitt opphold på et annet London-hotell.

Men Michael Jackson er ikke den eneste celebriteten på listen. Britney Spears, Mariah Carey, Nicole Kidman og Amy Winehouse har også alle gjort seg bemerket på hotellbransjens svartelister.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Divanykker

Britney Spears skal for eksempel ha knust et hotellrom i Beverly Hills i Los Angeles og tiltrukket seg paparazzifotografer som fluer. Mariah Carey skal med sine divanykker ha krevd å få gullkraner og nye toalettseter på badet og badekaret fylt med mineralvann for henne selv og hennes hunder, samt to DVD-spillere som skulle vise hennes egne musikkvideoer på evig rotasjon. Ved en annen anledning skal hun ha krevd rød løper ved inngangen til Baglioni Hotell i London før hun ville gå ut av limousinen sin.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Viser divanykker når hun tar inn på hotell. Foto: Universal MusicViser divanykker når hun tar inn på hotell. Foto: Universal Music

Amy Winehouse er ikke spesielt mye bedre, og er kommet med på listen for å ha ødelagt flere hotellrom. I forbindelse med MTV Europe Music Awards som fant sted i München i fjor kastet Amy en tallerken med pasta bolognaise i veggen på hotellrommet sitt før hun kuttet opp gulvteppet med kniv foran lamslåtte hotellansatte. Ved andre hotellopphold skal hun ha etterlatt seg sigarettsneiper og alkoholrester på inventar og møbler og slengt fra seg skittent undertøy. Svarte lange hårrester skal også ha tettet flere sluker på baderommene på hoteller hun har bodd på. Og da er ikke en gang de mange episodene hvor hun har blitt tatt for å dope seg på hotellrommet medregnet. Slik tilfellet for eksempel var da hun bodde på hotell i Bergen i forbindelse med en konsert hun skulle holde i byen i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

* Etter en henvendelse, er denne artikkelen redigert. Den fullstendige listen kan tolkes på følgende vis:
1. Keith Moon (avdød trommeslager i The Who)
2. USA ishockeylandslag 1998
3. Johnny Depp (skuespiller)
4. Michael Jackson (artist)
5. Nicole Kidman (skuespiller)
6. Brandon Davis (skuespiller)
7. Mikhail Prokhorov (russisk playboy)
8. George Shultz (amerikansk politiker)
9. Naomi Campbell (modell)
10. Russel Crowe (skuespiller)
11. Mariah Carey (artist)
12. Axl Rose (Guns n'Roses, artist)
13. Britney Spears (artist)
14. Salvador Dalí (kunstner)
15. Amy Winehouse (artist)


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden