Stortingspensjonister kan bli anmeldt

Lederen i Stortingets pensjonsstyre, Sigvald Oppebøen Hansen (Ap). Illustrasjon: Scanpix/ABC Nyheter
Lederen i Stortingets pensjonsstyre, Sigvald Oppebøen Hansen (Ap). Illustrasjon: Scanpix/ABC Nyheter
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLederen i Stortingets pensjonsstyre vil anmelde stortingspensjonistene dersom de har fått millionpensjon fordi de ikke har meldt fra om egen inntekt.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Også flere andre sentrale stortingspolitikere mener at anmeldelse bør vurderes.

Leder av pensjonsstyret på Stortinget Sigvald Oppebøen Hansen (Ap) er klar på at stortingspensjonister ikke skal behandles annerledes enn vanlige folk som får for mye utbetalt i trygd eller pensjon.

– De må behandles på lik linje med andre i samfunnet. Det kan ikke være egne regler for stortingsrepresentanter i forhold til økonomisk kriminalitet, sier Oppebøen Hansen til VG.

Han understreker at det er for tidlig å konkludere med om eks-politikerne som Riksrevisjonen mener har fått utbetalt for mye i stortingspensjon, har gjort noe galt eller ikke.

Han legger til at det er Stortinget som institusjon som må ta stilling til en eventuell anmeldelse.

På linje

Også nestlederen i Stortingets pensjonsstyre, Ågot Valle (SV), poengterer at stortingsrepresentanter ikke kan særbehandles.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vanlige folk som med urette får utbetalt mye mer enn de skal, dem får det konsekvenser for. Vi kan ikke ha ordninger som er forskjellig fra det som gjelder for vanlige folk. Det er klart at hvis dette er alvorlig, så må vi vurdere å anmelde det, sier Valle til NRK.

– Må vurderes

Også Frp og Høyre vil vurdere anmeldelse når sakene er avklart:

– Dersom det konkluderes med at noen har fått millionbeløp i pensjon de ikke har hatt krav på, vil vi absolutt vurdere politianmeldelse. Men først må vi komme til bunns i saken og høre hva de involverte har å si, sier Frp-formann Siv Jensen til VG.

Høyres Trond Helleland sier det samme: Først gå gjennom saken, så vurdere anmeldelse dersom konklusjonen er alvorlig. (©NTB)