Åpen for alle - alltid

- Straff ham like hardt som meg

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLofotenspiller Tommy Brenna ble utestengt i ti måneder for å ha skallet ned en motspiller. - Straff Ham Kams Leonardo da Silva like hardt som meg, sier Brenna til ABC Nyheter. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lofotenspiller Tommy Brenna ble i fjor idømt en ti måneders lang utestengelse fra all fotball for å ha skallet ned en motspiller. Fredag bestemmer Doms- og Sanksjonsutvalget i Norges fotballforbund (NFF) om hvorvidt Ham Kams Leonardo da Silva skal straffes eller ikke for nedskallingen av Fredrikstads Abgar Barsom på Hamar sist helg .

Tommy Brenna er klar på hva han mener utvalget bør gjøre.

- Jeg så hva som skjedde på Hamar og mener forbundet bør straffe Ham Kams Leonardo da Silva like hardt som meg. Men det er vel den samme gamle leksa som gjentar seg. Så lenge det er profiler og Tippeligaen så skjer det sikkert ingenting, sier Brenna til ABC Nyheter.

- Verre på Hamar

Det ble mye oppstyr da FFKs Abgar Barsom ble liggende i gresset i møtet med Ham Kam på Briskeby. TV-bildene viste at hjemmelagets da Silva sendte Fredrikstads svenske midtbanespiller kontant i gresset med en nedskalling bakfra. Østfoldingene vurderte lenge å politianmelde da Silva sivilt for ugjerningen, men dét ble det aldri noe av. FFK krevde derimot at NFF skulle behandle saken.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tommy Brenna mener da Silvas «knockout» på Hamar var like ille som det som skjedde den 20. oktober i fjor.

- Jeg mener at det som skjedde på Hamar faktisk var en verre forseelse enn det jeg fikk ti måneders utestengelse for. Det bør være likhet for «loven» så jeg er spent på hva som skjer med Ham Kam-spilleren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Benådes i kveld?

Skjebnens ironi vil ha det til at kun to dager før NFF avgjør da Silvas nærmeste fotballfremtid vil Tommy Brenna sitt navn diskuteres i styret til Norges idrettsforbund. Idrettsstyret skal nemlig i kveld behandle en benådningssøknad fra Lofotens «tidligere» sentrale midtbanespiller.

- Jeg håper selvsagt idrettstyret i kveld tar søknaden min til etterretning og opphever utestengelsen. Jeg håper i det lengst, men tror vel kanskje ikke at det skjer, sier Brenna til ABC Nyheter

Dersom Idrettsstyret innvilger søknaden forkortes straffen til Brenna med vel én og en halv måned. 17. oktober går utestengelsen til Brenna opprinnelig ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sonet lenge nok

Årsaken til den knallharde straffen til Brenna oppstod i en svært dramatisk opprykkskamp til 2. divisjon i fjor. Kampen endte 2-2 og sendte Lofoten opp én divisjon. Nå håper Brenna å få være med på årets sesongavslutning.

- Vi har lite folk på trening og mange skader, men hovedgrunnen til søknaden er at klubben mener jeg har sonet lenge nok for det jeg gjorde. Det var i utgangspunktet klubben som valgte å sende inn en søknad om benådning, ikke jeg.