Marte Heggelund: «Treason» (Mate Music/EMI)Engel med flaggermusvinger

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pPå sitt andre album leverer Marte Heggelund varene. Og vel så det. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Treason»«Treason»

Marte Heggelund har laget et av årets beste norske album så langt. Noe jeg vel egentlig ikke hadde forventet da jeg satte CD-en i spilleren.

Men der ble jeg tatt på senga, gitt.

Men å få et spark bak, eller bedre; en påminnelse om at man bærer en sekk med fordommer med seg uansett hvor man befinner seg i livet, er minst like viktig som kalddusjen jeg tar hver morgen for å komme på tå hev.

Marte Heggelunds nye plate, «Treason», tar musikken på alvor. Produksjonen, tekstene og melodiene henger sammen som et vakkert vevd spindelvev som bare venter på å fange deg.

Og Marte? Ja, hun synger som en engel med flaggermusvinger.

Nå og da tegner lydbildet og tekstene skumle skygger på veggen samtidig som melodiene skaper rom for bevegelse og framdrift. Noe den farlig gode åpningslåta, «Hole In My Heart», er et godt eksempel på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Produksjonen til Erik Honoré er både utfordrene, elegant og moderne. Ved hjelp av strykere, samples og elektroniske virkemidler, tilfører han lydbildet både variasjon og (minimalistisk) trøkk.

Marte har, med ett unntak, skrevet alle låtene selv. Og selv om nevnte «Hole In My Heart, tittelåta, «Janissaries» og «Raven» bryter målsnøret et englehode foran de andre, kommer alle låtene i mål med æren behold. Og vel så det.

Albumets første singel, «Beatles And The Stones», er for undertegnede en gammel klassiker som helst bør få hvile i fred.

Men, der tok jeg feil, gitt.

Igjen.

Guy Chadwicks (The House Of Love) låt, som landet i Storbritannia i 1990, blir nemlig godt ivaretatt av Marte som for anledningen har fått besøk av Marty Wilson-Piper (The Church) på vokal.

Når Marte på toppen av det hele får meg til å tenke på Aimee Mann og Kirsty MacColl er det bare å la seg fange.

Treason?

Ikke faen!

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden