Her avgjøres presidentvalget

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pDisse delstatene kan avgjøre presidentvalget i USA denne høsten.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De siste meningsmålingene har vist tilnærmet dødt løp mellom Demokratenes presidentkandidat Barack Obama og Republikanernes John McCain. Valget avhenger nå av de stemmeberettigede i de såkalte «swing states», som du ser i oversikten nedenfor. Disse delstatene er de viktigste slagmarkene i valgkampen, siden ingen av kandidatene her kan skilte med overveldende flertall.

(Artikkelen fortsetter under illustrasjonsbildet)

En meningsmåling fra USA Today/Gallup denne uken viser at Obama fremdeles har en ledelse med 47 prosent sammenlignet med 43 prosent til McCain, blant dem som har registrert seg for å stemme. Blant folk som «trolig vil stemme» leder Obama med 48 prosent mot 45 prosent.

Ifølge undersøkelsen er det fremdeles mange som enn å ikke har bestemt seg for hva de vil stemme. Tre av 10 spurte sier det kan hende de vil skifte mening frem mot presidentvalget 4. november.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I en CNN-undersøkelse var derimot løpet mellom de to presidentkandiatene dødt, med 47 prosent oppslutning til hver blant de spurte.

Undersøkelsen viste også at 27 prosent av dem som tidligere støttet Hillary Clinton nå har gått over til å støtte McCain. Natt til onsdag oppfordret Clinton sine tilhengere om å stemme på Obama, ved Demokratenes partikongress i Denver.

Les også: Hillarys fineste tale for gjenforening

Se ABCTV: Hillarys tale


Les flere nyheter fra USA og finn det meste om presidentvalget på Startsiden.