Politiet: - Obama neppe i fare

<pDe tre mennene som er pågrepet i Denver i USA, utgjorde aldri noen virkelig fare mot presidentkandidaten Barack Obama.</p

Presidentkandidat Barack Obama. Foto: Scanpix.
Presidentkandidat Barack Obama. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denver (NTB-Reuters-AP): De blir bare siktet for brudd på våpenloven og ikke for å ha planlagt noe drapsforsøk.

En polititalsmann i delstaten Colorado sa tirsdag at de tre mennene og en kvinne som ble arrestert søndag, neppe blir siktet for noe som har med terrorisme å gjøre. Uansett ville faren for at de skulle ha greid å skade Obama vært minimal, ble det sagt.

– Vi er fullstendig overbevist om at det ikke foreligger noen virkelig trussel mot kandidaten, det demokratiske partiets landsmøte eller befolkningen i Colorado, het det i en erklæring fra statsadvokat Troy Eid tirsdag. Polititjenestemenn i Washington sa seg enige.

– Jeg kan ikke se at de ville hatt noen sjanse til å gjennomføre et attentat, sa en talsmann som ba om å få være anonym. Han tilføyde at han bygde dette på en vurdering av våpnene de arresterte var i besittelse av og omstendighetene rundt arrestasjonen.

Ifølge lokale medier skal de arresterte ha vært i besittelse av to rifler, ammunisjon, en skuddsikker vest, sambandsutstyr og narkotika. Kvinnen som er pågrepet, skal være kjæresten til en av de arresterte mennene. (©NTB)


Les flere nyheter fra USA og finn det meste om presidentvalget på Startsiden.