En funnet død, to i live

Det letes med redningshelikopter i området der de savnede befant seg. Foto: Scanpix.
Det letes med redningshelikopter i området der de savnede befant seg. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn er funnet død, to i live mens to fortsatt er savnet i Trondheimsfjorden.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trondheim/Oslo (NTB-Einar Olsen): To personer er funnet i live, én er funnet omkommet og to er savnet etter at en skjærgårdsjeep havarerte i Trondheimsfjorden en gang mellom mandag ettermiddag og tirsdag formiddag.

– Vi fortsetter redningsaksjonen for fullt etter at de to overlevende fortalte at det i alt var fem menn mellom 35 og 40 år fra Trondheim om bord i båten, sier presseansvarlig Borghild Eldøen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Hovedredningssentralen antar at båten kantret allerede mandag kveld. Da var det sørøstlig vind på Trondheimsfjorden. Vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt på Blindern opplyser til NTB at det bare blåste rundt 8 sekundmeter, og dermed kan vinden alene neppe ha forårsaket havariet.

Ikke meldt savnet

– De to som ble funnet ved 18-tiden tirsdag, satt på skjærgårdsjeepen som lå med bunnen i været, sier informasjonsmedarbeider Geir Olav Granbo i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Redningsleder Olav Vaage ved Hovedredningssentralen Sør-Norge opplyser at den omkomne ble funnet tirsdag klokken 13.30 utenfor Munkholmen, men langt ute i fjorden. De to overlevende ble funnet i sjøen mellom Frosta og Leksvik nærmere den andre siden av fjorden.

– Da den døde ble funnet, var det ikke meldt at en båt var savnet. Derfor kom ikke redningsaksjonen i gang før to timer senere, sier Vaage.

Stort apparat

Tirsdag kveld søkte to redningsskøyter, et kystvaktskip og noen andre fartøyer etter savnede. I tillegg var et Sea King redningshelikopter i lufta over fjorden.

Mannen som ble funnet død, hadde redningsvest på seg. De to som ble funnet i live, var sterkt forkomne og har ikke gitt flere opplysninger enn at det i alt var fem menn om bord.

Politiet forsøkte tirsdag kveld å finne ut mer om bakgrunnen for båtturen. Først etter at den omkomne ble funnet, meldte samboeren til én av de fem fra til politiet om turen.

De to overlevende vil forklare seg for politiet straks de er fysisk og psykisk i form til det. (©NTB)