Nytt materiale på vei?

<p class="hidden">Leona Lewis og Jimmy Page opptrådte nylig under avslutningsseremonien i Bejing-OL. Neste gang får vi kanskje se ham sammen med sine opprinnelige bandkolleger. Foto: Koji Sasahara (AP Photo/Scanpix)</p>
Leona Lewis og Jimmy Page opptrådte nylig under avslutningsseremonien i Bejing-OL. Neste gang får vi kanskje se ham sammen med sine opprinnelige bandkolleger. Foto: Koji Sasahara (AP Photo/Scanpix)

<pSønnen til John Bonham i Led Zeppelin heller bensin på bålet der ryktene om en eventuell gjenforening av det legendariske bandet brenner.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her fotografert på scenen sammen med veteranene i Foreigner, som avslutter sin turné om få dager. Foto: Gabriel Bouys (Scanpix)Her fotografert på scenen sammen med veteranene i Foreigner, som avslutter sin turné om få dager. Foto: Gabriel Bouys (Scanpix)

Selv om ryktene har gått en stund, kunne trommeslager Jason Bonham, sønn av John som altså satt bak trommesettet i den originale besetningen av Led Zeppelin, i forrige uke bekrefte at han jobber med nytt låtmateriale sammen med farens tidligere bandkolleger Jimmy Page og John Paul Jones, skriver det kanadiske nettstedet Jam! Showbiz i dag.

Forsøkte dempe rykteflommen

Led Zeppelin-sanger Robert Plant skal imidlertid i forrige måned ha forsøkt å dempe alt snakket om en eventuell gjenforening av sitt gamle band under en konferanse i Toronto. Han er fremdeles på turné sammen med Alison Krauss , som han ga ut det svært godt mottatte albumet «Raising Sand» sammen med i fjor.

- Jeg har vært over noen ganger nå sammen med Jimmy og John Paul for å forsøke å gjøre noe nytt materiale og skrive låter, fortalte Bonham junior til den klassiske rockradiostasjonen WCSX på fredag.

- Jeg vet ikke helt hva dette vil resultere i, men noe vil det nok bli. Jeg mener; dette er noe jeg alltid har hatt lyst til, men understreker at det er nå det gjelder. Alt jeg vet er at jeg har stor glede av å jamme sammen med de to gutta og har lyst til å forsøke og jobbe videre med nytt låtmateriale. Så langt har dette vært både fantastisk og fruktbart.

Zeppelin-turné mest aktuelt

Bonham, som nylig har spilt trommer for Foreigner som er på turné, skal også ha fortalt at han slutter å turnere med bandet ved månedsskiftet august/september og vil da ta litt fritid for å være sammen med barna en stund før han igjen er villig til å sette av tid til å turnere igjen om muligheten skulle dukke opp.

Og da vil en turné med Led Zeppelin være det mest aktuelle, skal han ha avslørt.

- Det er for tidlig å si noe konkret om dette, men mulighetene for at det vil skje lå liksom i kortene allerede da vi gikk av scenen etter O2-konserten (som gikk av stabelen i London før jul i fjor, red.anm.), forteller Bonham videre. - Det ligger åpenbart en del politikk og greier i dette. Det er ikke bare å hoppe i det, legger han til.

Uttalelsene i radiointervjuet kom på luften bare noen dager før Jimmy Page fremførte Zeppelin-klassikeren «Whole Lotta Love» sammen med Leona Lewis bak mikrofonen under avslutninsseremonien av sommer-OL i Bejing. Page skal ellers delta under Toronto International Film Festival i neste måned i forbindelse med verdenspremieren av Davis Guggenheims musikkdokumentar «It Might Get Loud» som handler om den elektriske gitarens historie. Om han utdyper noe av det som Jason Bonham sa i radiointervjuet gjenstår å se...


Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden

Personvernpolicy