Northug så rødt

Foto: Scanpix.
 Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pLangrennsesset Petter Northug jr. spiller fotball på fritida. Nylig fikk han rødt kort for å sparket en motspiller.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er Trønder-Avisa som forteller historien. Northug må nå regne med karantene etter episoden på fotballbanen, som skjedde i en 7-er-kamp mellom Ogndal og Mosvik i Nord-Trøndelag.

Cirka 20 minutter var spilt på Røysing Stadion da hjemmelagets Bjørnar Rønning taklet langrennsesset så hardt at han fikk gult kort.

Ifølge Trønder-Avisa reagerte Northug jr. spontant med å sparke Ogndal-spissen hardt i låret.
– Ogndal-spilleren kom skliende inn i føttene til Northug, som i ettertid reagerte med å sparke motspilleren i låret. Regelen er grei. Det var et klart rødt kort, sier dommer Yngve Sakshaug til Trønder-Avisa.

Bjørnar Rønning forteller til avisa at han taklet Petter først og fikk gult kort.

- Men jeg var på ingen måte ute etter å ta ham, sier Rønning.

Mosvik fikk frispark for forseelsen. Men så sparket Northug Rønning - lenge etter at dommeren hadde blåst.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- En kan kanskje si at slikt kan skje i kampens hete, men jeg trodde Petter, som er kjendis og en av landets beste langrennsløpere, holdt seg unna slike episoder. Jeg synes det er både uprofesjonelt og dårlig gjort, sier Rønning.

Angrende synder


Petter Northug jr. er lei seg for det som skjedde på Røysing Stadion fredag kveld.

– Jeg har ingen problemer med å beklage det som skjedde. Det var en øyeblikksreaksjon i kampens hete. Det var ikke vondt ment, sier Petter Northug jr til Trønder-Avisa.

Han ankom Seiersalm i Nord-Italia til langrennslandslagets barmarkssamling i høyden mandag kveld. Episoden i Ogndal vil han legge bak seg fortest mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg er med på fotball for show, og prøver å ha det artig sammen med ungguttene på laget. Det er synd dersom noen synes jeg har oppført meg dårlig, sier Petter. Han hadde en fem timers tur i Meråker-fjellene, sammen med Hallgeir Martin Lundemo, i beina da han kom til Ogndal.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Får karantene


Northug jr. kan vente seg en straff fra Norges Fotballforbund for forseelsen. Om det blir én eller tre kamper karantene, gjenstår å se. Men ifølge regelverket blir det trolig mer enn én.

– Vi må vente til vi får papirene fra Oslo før vi uttaler oss, men karantene blir det uansett, sier toppdommer og konsulent i Trøndelag Fotballkrets, Kjell Alseth.

Langrennsesset, som to ganger tidligere har skadet foten på grunn av fotballspilling, har fått klar beskjed fra det medisinske teamet til landslaget om at fotballspilling ikke bør stå øverst på gjøremålslista.

Et beinbrudd eller en skade kan få katastrofale følger for 22-åringens fremtid i langrennssporet.

– Fotball er veldig skadebefengt, og det er mange år siden jeg advarte Petter mot å spille. En fotballskade kan havarere ukevis med trening, så langrennsløpere på Petters nivå bør være svært forsiktige. Skal de spille, bør de ta det som morsom og alternativ trening. Det må være vennskapelig og lite knokkelpreget, sier Hans Petter Stokke, lege i Norges Skiforbund, til Trønder-Avisa.