- Planla drap på Obama

Nathan Johnson og Tharin Gartrell mistenkes for å ha planlagt å drepe demokratenes presidentkandidat Barack Obama i Denver. Foto: AP Photo / Aurora Police Department / SCANPIX.
Nathan Johnson og Tharin Gartrell mistenkes for å ha planlagt å drepe demokratenes presidentkandidat Barack Obama i Denver. Foto: AP Photo / Aurora Police Department / SCANPIX.

<pFire personer har blitt pågrepet i Denver under Demokratenes landsmøte.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fire personer har blitt pågrepet i Denver, og en av de mistenkte hevder de hadde planer om attentat mot Demokratenes presidentkandidat Barack Obama, meldte lokale medier mandag.

Denver-kanalen CBS34 sier en av mennene har forklart til politiet at de skulle «skyte Obama fra et høyt punkt med rifle, på omkring 750 meters hold.» Likevel tar politiet foreløpig denne påstanden med en klype salt. Føderale myndigheter sier ifølge kanalen at det ble fremmet muntlige trusler mot Obama, men at disse ikke blir ansett som troverdige.

- Det kan vise seg at dette ikke dreier seg om mer enn en gjeng kjøtthuer, sier en talsmann for amerikanske myndigheter ifølge FOXNews.

En av de mistenkte hadde ifølge The Sydney Morning Herald på seg en ring med hakekorssymbol, og er antatt å ha bånd til en ulovlig motorsykkelgjeng og «hvit makt»-grupper.

- Planlagt torsdag

Skytingen skulle ifølge den mistenktes påstander ha vært planlagt torsdag. Da vil Obama akseptere nominasjonen som presidentkandidat for Demokratene under valget i november, ved Invesco-stadion, som kan romme 75 000 personer, ifølge nyhetsmeldingen fra tv-kanalen.

En av mennene ble pågrepet søndag, etter at politiet fant to rifler i en leiebil han kjørte.

Statsadvokaten i Denver har kalt inn til pressekonferanse tirsdag for å diskutere hendelsen, men statsadvokat Troy Eid sier til CBS34 at han ikke tror det foreligger en direkte trussel mot Obama.

Attentat-påstandene blir etterforsket av Secret Service, som har ansvar for sikkerhetsopplegget ved partikongressen til Demokratene, FBI og Joint Terrorism Task Force, melder AFP.

- Kom for å drepe

FBIs talskvinne Kathy Wright bekrefter at FBI etterforsker saken, men ønsket ikke å gå i detalj om etterforskningen.

De fire, som skal være tre menn og en kvinne, har blitt anholdt mistenkt for brudd på narkotika- eller våpenlovgivningen, melder CBS34.

Ifølge tv-kanalen var det en av de mistenkte som på direkte spørsmål om de hadde «kommet til Denver for å drepe Obama» svarte bekreftende.

Myndighetene i Denver forsøker nå å finne ut om det er hold i påstanden.

- Saken dreier seg om narkotika og våpen, og har sitt utgangspunkt i stans av et kjøretøy, sier en nasjonal talsmann for FBI.

- Det ble gjort beslag i skytevåpen og metamfetamin, og flere personer er i varetekt. Saken er under etterforskning, og vi vil komme med mer informasjon når den blir tilgjengelig.


Les flere nyheter fra USA på Startsiden.

Personvernpolicy