Spektakulært ran i Middelhavet

Faksimile fra CharterWorld.com.
Faksimile fra CharterWorld.com. 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pTyske finansfolk mistet en formue i kontanter da ranerne bordet yachten deres.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En gjeng ranere væpnet til tennene inntok sent søndag en luksusyacht full av tyske finansfolk. Ranerne slo til mens båten lå i nærheten av en middelhavsøy.

De maskerte ranerne stormet båten like utenfor Korsika, og overmannen både mannskapet og de tyske gjestene. De fikk med seg 138.000 Euro, eller cirka 1,1 millioner kroner fra safen om bord.

Det er første gang denne type ran har skjedd i franske farvann ifølge offisielle kilder.

Ranerne snakket fransk, men med korsikansk dialekt. De var bevæpnet med både håndvåpen og rifler da de bordet den 55 fot store Tiara like før midnatt søndag, og de brukte ikke lang tid på å overmanne mannskapet på ti personer og de ni tyske gjestene.

- Hele operasjonen tok bare noen få minutter, og bortsett fra å true med skytevåpnene så skadet ikke ranerne noen av de som var på båten, sier en kilde nær etterforskningen til AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- De var heller ikke interessert i lommebøkene eller verdisakene til de om bord båten.

Når de hadde fått tak i pengene som var gjemt i safen forsvant de i den samme gummibåten de hadde brukt for å komme innpå yachten.

Tiara lå for anker like ved Porto Vecchio på sørsiden av Korsika da bordingen og ranet skjedde. I 1997 ble to britiske turister ranet til havs utenfor øya, men måten dette siste ranet ble gjennomført på er helt unik ifølge politiet.

Statsadvokatens kontor i den korsikanske hovedstaden Ajaccio har åpnet en etterforskning som baserer seg på funnene fra politiet i Porto-Vecchio.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jose Thorel ved kontoret bekrefter at Tiara hadde med seg 138.000 Euro i safen. Sent mandag pågikk fortsatt jakten på gummibåten som ble brukt, i tillegg til at man fortsatt intervjuer passasjerene og mannskapet om bord.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De som leier båten, til en pris av 180.000 Euro i uka, ifølge prislisten på charterselskapets nettside, er alle velstående medlemmer av den tyske finanseliten som foretrakker å forbli anonyme.

- De er ikke kjente personer, men folk med en solid økonomi, var alt talsmannen for påtalemyndigheten ville si.

Tiara, som er bygd i art-deco-stil, har fem soverom, og minst et marmorbad og har soveplass til minst 12 passasjerer. Bakdekket er stort nok til at man kan lande et helikopter der.

Båten er et vanlig syn for innbyggerne på Korsika som ser den seile forbid med jevne mellomrom.