Vil ha Jens framfor Jensen

Fremskrittspartiets formann Siv Jensen og statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix.
Fremskrittspartiets formann Siv Jensen og statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEt flertall av velgerne foretrekker Ap-leder Jens Stoltenberg framfor Frp-formann Siv Jensen som statsminister etter valget i 2009.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): 58 prosent av de spurte i en ny undersøkelse sier de heller vil ha Jens enn Jensen, mens 29 prosent håper Frp-formannen feier Ap-lederen ut av statsministerstolen neste år. 13 prosent ville ikke svare på hvem de helst vil ha.

I undersøkelsen, som Norstat har utført for NRKs debattprogram Redaksjon En, viser det seg at mennene er i flertall blant Siv Jensens beundrere, mens det er flest kvinner blant dem som ønsker Jens Stoltenberg i fire nye år.

– Det er hyggelig med slike tall, sa Stoltenberg i en kommentar til tallene. Siv Jensen var tilsynelatende like tilfreds:

– Det er fantastisk at om lag alle som sier de vil stemme på Frp, ønsker meg som statsminister. Vi er outsiderne ved valget, og Frp har ikke det styringstillegget som Stoltenberg har.

I TV-debatten hamret de to meningsmotstanderne løs på hverandre i kjent stil. Stoltenberg hevdet at Frp slipper unna kritisk søkelys på egen politikk og gjentok budskapet om at skattelettelser for de rikeste vil gjøre det umulig å innfri alle partiets løfter. Siv Jensen gledet seg på sin side over at Frp nå blir sett på som et reelt regjeringsalternativ og sa hun leder et «bredt folkeparti som vil fornye landet».

Mot slutten av sendingen kom Stoltenberg med en innrømmelse som kanskje virker klargjørende på enkelte: Nei, det blir ikke svartedauden om igjen dersom Frp kommer til makta! (©NTB)