The Lovell Sisters Band: «When Forever Rolls Around» (Edvins/Musikkoperatørene) / Baskery: «Fall Among Thieves» (Veranda/Bonnier Amigo)Søsterlig bluegrass

The Lovell Sisters Band. Foto: Edvins Records/Bonnier Amigo (promo)
The Lovell Sisters Band. Foto: Edvins Records/Bonnier Amigo (promo) 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBluegrass står i fokus når to rivaliserende søstergrupper, en svensk og en amerikansk, begge slipper sine plater omtrent samtidig.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

The Lovell Sisters Band: «When Forever Rolls Around»

[European Version] (Edvins/Musikkoperatørene)

«When Forever Rolls Around»«When Forever Rolls Around»

Amerikanske The Lovell Sisters; Rebecca, Jessica og Megan, har besøkt Norge tidligere. I kjølvannet av denne europeiske utgivelsen av deres tre år gamle, amerikanske debutalbum er jentene på vei til Norge igjen.

De er mer enn velkomne, for The Lovell Sisters er i aller høyeste grad utmerkede ambassadører for den stadig mer populære musikkformen bluegrass, som gjerne spores tilbake til mandolinisten Bill Monroe.

Et av argumentene for å låne et øre til The Lovell Sisters Band har vært det faktum at søstrene alle er unge. Rebecca skal fortsatt bare være sytten år.

Det er helt unødvendig å trekke inn jentenes alder her. «When Forever Rolls Around» inneholder velspillt og harmonisk bluegrass, hadde så ikke vært tilfelle, hadde ikke unge år kunnet reddet skuta.

The Lovell Sisters har etter sigende takket nei til en potensielt lukrativ kontrakt med et Disney-selskap (som selvfølgelig ikke vil la en sjanse til å utnytte alders-argumentet gå fra seg), for å kunne sikre sin egen musikalske identitet.

Dolly Parton-musikeren Brent Truitt har produsert albumet sammen med søstrene, og har sørget for at «When Forever Rolls Around» har fått en sober og lettlyttet finish. Kanskje en kunne ønsket seg litt mer dynamikk og kanskje noen flere musikalske sprell?

Mesteparten av materialet er skrevet av studiogitaristen Josh Miller, det catchy tittelsporet i samarbeid med eldstesøster, felespilleren Jessica Lovell.

I pressesammenhenger refereres det til både Dixie Chicks og Alison Krauss. Det er definitivt sistnevnte som ligger Lovell Sisters' musikalske hjerte nærmest av disse.

Karakter: 6 av 10

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Se The Lovell Sisters spille låten « Crying my heart out » ved akerselva i Oslo.

Baskery: «Fall Among Thieves»

(Veranda/Bonnier Amigo)

«Fall Among Thieves»«Fall Among Thieves»

Baskery er de tre svenske søstrene Greta, Stella og Sunniva Bondesson, som tidligere har spilt rockabilly i bandet Slaptones. Da sammen med faren sin, på trommer.

Trioen lener seg på redskaper fra samme akustiske instrumentpark som The Lovell Sisters Band, og Bondesson-søstrene synger også harmonier slik bare familiemedlemmer kan gjøre.

Men der stopper likhetene mellom de to familieforetagendene. Baskery har et mye mørkere anslag, det ligger mye mer rock i både sanger og fremførelse. Alt materiale er skrevet av søstrene, alene eller i forskjellige kombinasjoner og det svekker ikke på noen måte «Fall Among Thives».

«Out-Of Towner» er grrl-power av det mest direkte slaget; «I don't wanna go to bed with a man from town...». Hjembygdinger bør altså ikke gjøre seg noen forhåpninger hos søstrene Bondesson. På den annen side, med en plate som «Fall Among Thieves» i bagasjen burde det være mulig for Baskery å holde seg borte hjemmefra i tiden som kommer.

Plata slippes 1. september og The Baskery spiller flere konserter i Norge kort etterpå. Mødre, lås sønnene deres inne!

Karakter: 7 av 10Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden