Returen til toppen synes klar

Det er full jubel i Skien. Etter ett år nede synes det mer og mer klart at Odd Grenland blir å se i neste års Tippeliga. (Foto: Scanpix)

<pStart fikk bare vikariere i ett døgn på topp i 1. divisjon. Odd Grenland vendte til seier over Sandnes Ulf og tok over tabelledelsen.</p

Oslo (NTB): Odd er nå ett poeng foran Start, og har fortsatt én kamp mindre spilt enn sørlendingene. Skiensklubben er på god vei til opprykk, men måtte slite mot Sandnes Ulf søndag.

Gjestene fra Sandnes gikk opp i 1-0 allerede etter ni minutter. Espen Hægeland dunket ballen i mål med et frispark fra 25 meter, men Peter Kovacs sørget for at det sto 1-1 til pause.

Etter hvilen skapte imidlertid Hægeland dårlig stemning blant hjemmefansen nok en gang. Med et skudd fra om lag 20 meter sørget han for 2-1. Men Odd kom knallhardt tilbake mot slutten.

Unggutten Fredrik Gulsvik utlignet med et knallhardt skudd med venstrebeinet, mens Kovacs ble Odds store helt da han bredsidet inn 3-2-seiersmålet åtte minutter før full tid.

Sandefjord skapte målfest

Løv-Ham åpnet sesongen svært godt og ble regnet som en opprykkskandidat, men er nå nede på 10.-plass. Søndag fikk de en leksjon i angrepsspill av Sandefjord.

Aleksander Solli sendte Løv-Ham i ledelsen, men så tok hjemmelaget over. Kjartan Finnbogason, Erik Mjelde (2) og Olav Zanetti sørget for en komfortabel 4-1-seier for Sandefjord, som er treer.

Sogndal har slitt litt i år, men slo knallhardt til mot nedrykkstruede Kongsvinger, og vant 3-0. Sogndal er på 6.-plass med sju poeng opp til opprykksplass.

Sarpsborg Sparta – Nybergsund Trysil (2-2), Notodden – Moss (2-2) og Hønefoss – Haugesund (1-1) endte alle med poengdeling. (©NTB)