Ingen steder å flykte

<pOver 60 personer er drept i kamper mellom islamistiske opprørere og pakistanske soldater i de nordvestre delene av landet. De sivile har ingen steder å flykte.</p

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampene har pågått Swatdalen nordvest i Pakistan i omkring ett døgn og ble utløst av et angrep på en sikkerhetspatrulje og et påfølgende selvmordsangrep der åtte politimenn mistet livet.

– Kampene pågår fremdeles. Vi har ødelagt over 40 av opprørernes bunkere og en treningsleir, sier major Nasir Ali som er det pakistanske militærets talsmann i området.

Sivile i ildlinjen

Ali opplyser at om lag 50 opprørere har mistet livet i kampene, men understreker at tallet kan være høyere. 10 pakistanske soldater er også drept.

Innbyggere i Kabal i Swatdalen forteller at angrepene med bombekastere og kamphelikoptre har pågått i over et døgn. Sju sivile skal være drept og tre skadd.

– Vi kan ikke rømme. På den ene siden er det innført portforbud og på den andre siden bruker opprørerne oss som menneskelige skjold, sier Kabal-innbygger Khaisat Bacha til nyhetsbyrået Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Var turistmål

Mer enn 200.000 mennesker har flyktet fra de nordvestre delene av landet mot grensen til Afghanistan siden kampene startet.

Swatdalen var inntil i fjor en populært turistmål. Kampene begynte da pakistanske Taliban-medlemmer strømmet over fra Afghanistan for å støtte en radikal muslimsk rettslærd som kjempet for å innføre et islamistisk styre i området.