Drapsoffer kan ha kjørt piratdrosje

<pDen 46 år gamle mannen som ble funnet skutt ved sin egen bil i Trondheim natt til lørdag kan ha blitt drept i forbindelse med en piratdrosjetur.</p

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En vitneobservasjon gjør at politiet mener 46-åringen kan ha blitt drept av en ukjent gjerningsmann i forbindelse med en piratdrosjetur, skriver VG.

– Noen som kjenner den drepte, så ham kjøre i området Olav Trygvasons gate-Søndre gate med en passasjer i bilen. Men de kunne ikke gi noen god beskrivelse av passasjeren, sier Ahmed Mohamed Dirshe, talsmann for den somaliske foreningen i Trondheim.

– Går bredt ut

Etterforskningsleder Terje Lunde i Trondheim politidistrikt bekrefter at et av disse vitnene forklarte seg for politiet lørdag.

– Vi holder alle muligheter åpne, også at det kan være en pirattur som gikk galt. Vi er så tidlig i etterforskningen at vi går svært bredt ut i innhenting av informasjon, sier Lunde.

Natt til søndag undersøkte kriminalteknikere offerets bil for DNA og fingeravtrykk. Flere personer fra offerets omgangskrets ble innkalt til avhør og bedt om å avgi DNA-prøver.

Resultatløst søk

Området rundt åstedet ble også gjennomsøkt av politihunder på jakt etter et mulig drapsvåpen, uten resultater.

Offeret, som ble skutt med minst fem skudd på kloss hold, er en seksbarnsfar av somalisk opprinnelse. Han er norsk statsborger, og ikke tidligere straffedømt, ifølge VG.