Ny Chelsea-slakt i ettermiddag?

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pChelsea imponerte voldsomt da de feide Portsmouth av banen forrige helg. I ettermiddag møter de Wigan borte, mens Manchester City tar imot West Ham. Vi har kikket nærmere på oppgjørene. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Wigan Athletic - Chelsea

JJB Stadium, avspark 14.30

Wigan tapte åpningskampen mot West Ham forrige uke, og får et tøft oppgjør igjen når Chelsea kommer på besøk i ettermiddag. Steve Bruce kunne nok ønsket seg en enklere start på sesongen hjemme på JJB.

Manager Bruce fikk sine siste spillere tilbake fra landslagssamling i midtuken så sent som fredag, og har vært ute i pressen og sagt sin mening om slike kamper i uken som har gått. Han er mindre fornøyd med opplegget, ettersom det har gitt laget kun én trening med komplett tropp siden forrige kamp.

På den positive siden har Bruce et nesten skadefritt mannskap å ta av. Kun svenske Erik Edman må stå over oppgjøret, han sliter med kneproblemer. Hans skade er imidlertid så alvorlig at han er ute av spill til september.

Jason Koumas gjorde en god figur for Wales i uken som gikk og Ryan Taylor er tilbake etter skade for vertene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er et Chelsea-lag fulle av selvtillitt etter forrige helgs nedsabling av Portsmouth (4-0) som skal ut i årets første bortekamp. Didier Drogba er fortsatt skadet, men det hindret ikke de blåkledde i å varte opp med en leksjon i strålende offensiv fotball i åpningsrunden. En annen spiller som er skadet er Andrej Shevchenko, men han ble i går solgt tilbake til italiensk fotball og hans gamle arbeidsgiver AC Milan.

Michael Ballack kan være klar for spill etter ankelskaden han pådro seg forrige helg, og nye Jose Bosingwa kan også klare å riste av seg en mindre skade til kampen. Viktige Michael Essien er muligens klar, mens Salomon Kalou er tilbake fra Beijing.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Chelsea har vunnet alle sine tidligere oppgjør mot Wigan på JJB, og Steve Bruce har aldri vunnet mot the Blues som manager. Chelsea er også fryktinngytende borte. I fjor tok de 42 av 57 mulige poeng på fremmed gress. Samtidig har Wigan kun ett hjemmetap på de siste åtte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Manchester City - West Ham United

City of Manchester Stadium, avspark 17.00

Manchester City gikk på et sviende 4-2-tap i Mark Hughes´ managerdebut i forrige runde. Valeri Bojinov skulle returnere til førstelaget etter å ta tilbrakt store deler av fjorårssesongen på behandlingsbordet, men på oppvarmingen røk han akillesen og er ute på ny.

Sammen med skader på Benjani og Darius Vassell utgjør dette hodebry for Hughes når han skal komponere laget på topp mot i årets første hjemmekamp. I tillegg ble spissen Rolando Bianchi solgt til Torino i går.

Forsvareren Vincent Kompany signerte for Manchester City denne uken fra Hamburg, og kan bli klar.

Den viktige kapteinen og forsvarsbautaen Richard Dunne er suspendert for vertene.

For West Ham ble det seier i årets sesongåpning, hjemme mot Wigan. De vant 2-1 etter to scoringer av Dean Ahston. Han viste god form tidlig i sesongen, og det er meget viktig for West Ham-manager Alan Curbishley at spissen blir spilleklar til dagens oppgjør. Han har hatt en liten skade i uken som er gått, sammen med en annen viktig spiller - midtbanesliteren Scott Parker.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Og nye skader er det West Ham trenger minst akkurat nå. En titt på skadelisten er dyster lesning. Anton Ferdinand, Craig Bellamy, Kieron Dyer, Jonathan Spector, George McCartney, Danny Gabbidon, James Tompkins og James Collins er alle ute.

Fjorårets seriemøte mellom disse to på City of Manchester Stadium endte uavgjort 1-1, men City vant både bortekampen og de slo ut West Ham over to kamper i FA-cupen. City har ikke tapt på de siste seks oppgjørene mot West Ham, og the Hammers har ikke vunnet borte på like mange kamper.

Statistisk sett er City altså det førende lagene i disse oppgjørene, og Mark Hughes håper at laget hans kan legge en trøblete tid utenfor banen bak seg, og innkassere sesongens første poeng i ettermiddag.


Les mer om Premier League på Startsiden