– Morsomt å være norsk

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p– I dag er det morsomt å være nordmann. Jeg er stolt over det jeg har sett her, sa kulturminister Trond Giske til NTB etter seieren over Russland.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er helt fantastisk. Vi har jo knapt slått Russland så mye som i dag, og så skjer det i en OL-finale, sa Giske.

– Dette er forresten andre gang i historien Norge tar en gullmedalje i en lagidrett i OL. Første gang var seieren til fotballjentene i Sydney i 2000, og nå har vi også håndballjentene i 2008. Dette er blant de idrettsprestasjonene vi kommer til å fortelle barnebarna våre om, mente Giske.

– Var du noen gang i tvil om utfallet etter at kampen var kommet i gang?

– He, he, jeg var i tvil hele tiden, jeg. Selv da ledelsen var på åtte mål noen minutter før slutt, satt jeg og var nervøs.

– Ekstra morsomt å være idrettsminister i dag?

– I dag er det først og fremst morsomt å være nordmann. Det er fantastisk at Marit Breivik, som er verdens beste håndballtrener, får det OL-gullet hun virkelig har fortjent. Lederstilen hennes og måten hun stoler på spillerne og pigger dem opp, er enestående, mente kulturministeren.

– Jeg blir veldig rørt over store idrettsprestasjoner. Disse fantastiske jentene er flotte ambassadører for norsk idrett, så dette er helt fortjent. Endelig kom det OL-gullet vi har ventet på for håndballjentene, sa Giske til norske pressefolk med en tåre i øyekroken.