Siktet for dødelig vold – løslatt etter sommel

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pEn 35-åring som er siktet for grov vold med døden til følge, er løslatt til saken kommer for retten. Retten avslo forlenget varetekt med bakgrunn i påtalemyndighetens sommel.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

35-åringen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge etter at Jørn Skei (44) ble funnet mishandlet i ei hytte i Skogbygda i Nes i Akershus 9. desember i fjor. Skei døde på sykehus kort tid senere.

Den siktede er løslatt mot meldeplikt inntil saken kommer for retten, etter at Nedre Romerike tingrett og senere Eidsivating lagmannsrett i slutten av juli avslo begjæringen fra påtalemyndigheten om forlenget varetekt, skriver Romerikes Blad.

Begge rettsinstansene mener framdriften i etterforskningen har gått tregere enn ønskelig. Særlig organiseringen av samarbeidet mellom Romerike politidistrikt og Oslo statsadvokatembeter omtales som svært dårlig.

«Håndteringen av saken fra påtalemyndighetens side i denne avsluttende fase, fører til at det blir spørsmål om ikke fortsatt fengsling vil være et uforholdsmessig inngrep», skriver lagmannsretten.

Politiadvokat Kristine Teigland i Romerike politidistrikt har ført saken for påtalemyndigheten. Hun ønsker ikke å kommentere kritikken om framdrift i etterforskningen.

Ifølge Romerikes Blad skal tiltale i saken være klar i slutten av kommende uke. (©NTB)