Grefsen-siktet forklarte seg om drapene

Kona til den siktede og deres to barn, ble funnet knivstukket og drept i denne boligen på Grefsen. Foto: Scanpix
Kona til den siktede og deres to barn, ble funnet knivstukket og drept i denne boligen på Grefsen. Foto: Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

<p44-åringen som er siktet for forsettlig drap på sin kone (34) og deres barn på ett og fem år på Grefsen i Oslo, forklarte seg fredag om selve drapshandlingen.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Han har forklart seg om det saken og siktelsen gjelder, forteller påtaleansvarlig i saken, politiadvokat Arne Donald Andersen, til NTB.

I forklaringene har den siktede irakeren knyttet seg selv til saken, men politiet har ennå ikke tatt stilling om dette regnes som en tilståelse. Mannen ble heller ikke bedt om å ta stilling til spørsmålet om straffskyld fredag.

– Forklaringen hans er ikke skrevet ut ennå. Vi vil så vurdere forklaringen hans opp mot det andre mener har skjedd. Forhåpentligvis trenger vi ikke flere avhør, men erfaringsmessig kan det bli nødvendig med en oppklaringsrunde, sier Andersen.

Mannen skal ha hatt en krangel om penger med kona i forkant av drapene han er siktet for, og i fredagens avhør forklarte han seg om dette, ifølge VG Nett.

– Han er sterkt preget av hendelsen. Jeg tror at det kan være greit at man går forsiktig fram i forhold til avhør, og ikke presser på eller har for lange avhør, sier mannens forsvarer, advokat Solveig Høgtun, til avisa.

44-åringen ble pågrepet utenfor åstedet i korttidshjemmet på Grefsen i Oslo torsdag i forrige uke. (©NTB)