Anklager tillitsvalgte for nesten-mytteri

Avtroppende styreleder Christian Bjelland ved Najonalmuseet er lite fornøyd med de tillitsvalgte. (Foto: Scanpix)
Avtroppende styreleder Christian Bjelland ved Najonalmuseet er lite fornøyd med de tillitsvalgte. (Foto: Scanpix) 
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pAvtroppende styreleder Christian Bjelland mener de tillitsvalgte ved Nasjonalmuseet har lagt seg nær opp til mytteri.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oslo (NTB): Etter et møte med den nye konstituerte direktøren denne uken gjorde de tillitsvalgte det klart at de ikke har tillit til flere avdelingsledere. Bjelland reagerer skarpt på at kritikken ble fremsatt i mediene:

– Nå synes jeg virkelig de tillitsvalgte må ta rev i seilene og være sitt ansvar mer bevisst. Ikke før har de hatt sitt første møte med den nye konstituerte direktøren, så går de ut i mediene med kritiske synspunkter på de videre interne prosessene. Dette er uhørt, slår Bjelland fast i Dagens Næringsliv.

Les også: Skaper problemer

Lang uro

Det har mildt sagt stormet rundt Nasjonalmuseet siden etableringen i 2003.

Allis Helland trakk seg som direktør 11. august i år etter framleggelsen av en arbeidsmiljørapport. Helland fikk bare ett år i direktørstolen som hun overtok etter at Sune Nordgren trakk seg etter press i august 2007. Torsdag ble det klart at Bjelland er på vei ut. Ny styreleder skal på plass i løpet av høsten.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Boikott

Bjelland mener at de tillitsvalgte må ta sin del av ansvaret for situasjonen:

– Man skal ikke lenger tilbake enn til i vinter, da var det i realiteten en situasjon som kunne minne om mytteri blant de ansatte. De tillitsvalgte boikottet direktøren, nektet å delta i en helt nødvendig organisasjonsutviklingsprosess samt brukte pressen aktivt til å lekke interne anliggender, tordner Bjelland i DN.

Tom Kleve som representerer Forskerforbundet avviser Bjellands påstand om ukultur. Han sier også at de tillitsvalgte har brukt mye tid på å holde konfliktstemningen blant de ansatte i tøyler, og legger til at han som tillitsvalgt verken kan eller ønsker å kreve noens hode på et fat. (©NTB)