Obama kaster dritt

Barack Obama vinker til publikum etter å ha talt under et valgkampmøte. FOTO: SCANPIX/REUTERS/Jim Young
Barack Obama vinker til publikum etter å ha talt under et valgkampmøte. FOTO: SCANPIX/REUTERS/Jim Young
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pBarack Obama kaster seg på skittkastingsbølgen i den amerikanske valgkampen. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har blitt framstilt som svak, uerfaren og sammenlignet med Britney Spears. Nå sliter Obama på meningsmålingene, og stadig flere spør seg om budskapet om «endring» kan holde helt inn til Det hvite hus.

Men nå slår Barack Obama tilbake. I flere nye reklamevideoer pumper Obamas valgstrateger ut dritt om motkandidaten John McCain. Mens Obama tidligere har framhevet behovet for en mindre negativ vinklet valgkamp, kaser han seg nå over McCains økonomipolitikk.

- Kan slå tilbake

- Det er ikke rart man tror økonomien er fundamentalt sterk, dersom man ikke vet hvor mange hus en har, sier Obama om McCain.

Den amerikanske økonomien sliter tungt for øyeblikket, og demokratene har tradisjonelt klart å mobilisere i dårlige tider.

Men analytikere frykter også at Obamas skittkasting kan slå tilbake.

- Faren er at denne typen markedsføring får Obama til å framstå som en konvensjonell politiker. Han flytter seg fra rollen som mannen som skal endre systemet for være annerledes og inspirere folk, og blir bare en ny demokratisk politiker som spiller på de samme reglene som alle andre, sier analytiker Marcus Tanner ved amerikanske Cato Institute til Reuters.