Vil ha hurtigruten på flaske

Omtrent slik kan havnen på Stokmarknes bli seende ut dersom planene om verdens største flaskeskip blir gjennomført. Illustrasjon: Norsk Gründerutvikling.
Omtrent slik kan havnen på Stokmarknes bli seende ut dersom planene om verdens største flaskeskip blir gjennomført. Illustrasjon: Norsk Gründerutvikling.

<pHurtigruten Finnmarken kan bli verdens største flaskeskip.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det landsatte hurtigruteskipet «Finnmarken» på Stokmarknes kan ende opp i en gigantisk flaske. Det håper Norsk Gründerutvikling, som sammen med lokale ildsjeler har laget et utkast til hvordan et spektakulært opplevelsessenter med hurtigruten i sentrum kan se ut.

Det melder nettavisen Vesterålen Online.

Tor Arne Solvoll i konsulentselskapet Norsk Gründerutvikling AS brenner for å tenke helt nytt i forhold til Hurtigrutemuseet på Stokmarknes.

- I Vesterålen har man ført en årelang kamp for å skaffe penger til museet, som sliter økonomisk, og til et overbygg over det landsatte «Finnmarken». Jeg tror mye av årsaken til dette ligger i at museet blir et pengesluk, og at politikerne derfor har vært svært nølende til å bevilge de nødvendige pengene, forteller Solvoll til Vesterålen Online.

Ifølge Tor Arne Solvoll vil ikke kjempeflasken rundt det ilandsatte hurtigruteskipet koste mye mer enn tidligere lanserte forslag om overbygg. Ingeniører han har vært i kontakt med mener også at det ikke er noe i veien for å gjennomføre den spektakulære ideen.

– Slik vi ser det har vårt alternativ mange positive sider ved seg gjennom markedsføringseffekten. Vår løsning er bedre, fordi det vil kunne øke kundegrunnlaget voldsomt, og derfor gi en langt sunnere økonomi for museet. Selvfinansiering er et stikkord, hevder Solvoll.

Ideen om å bygge båten inn i en flaske kommer fra musikeren Kai Kiil, kjent fra gruppen Banana Airlines og barne-TV serien om Vaktmesteren.

Tidligere i år ble det laget en illustrasjonsfilm for å kunne visualisere hvordan et museum med hurtigruteskipet Finnmarken kunne se ut. Filmen og nyheten har vekket debatt i lokalmiljøet, og på nettsiden til Vesterålen Online har flere lesere gitt utrykk for at de synes planene er spenstige.

Her må det jo være muligheter for å hente inn sponsorkroner. Se for dere: "Absolut Hurtigruta museum". Det er i alle fall en tanke
, skriver en av leserne.

Det er også sendt en søknad til Innovasjon Norge i forhold til å utvikle planen om verdens største flaskeskip.

– Vi får veldig gode tilbakemeldinger. Nå er håpet at sterke næringsinteresser ser monn i denne ideen, og kan bidra med kapital, sier Tor Arne Solvoll.

Det er ikke kjent hvor mye et slikt glassbygg vil koste.

Personvernpolicy