– Indikasjoner på systematikk

Artikkelen fortsetter under annonsen

<pGeneralsekretæren i Danmarks rideforbund, Britta Riis, kjøper ikke Tony André Hansens forklaring etter at hesten Camiro ble tatt for doping.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hansen var sønderknust da han ble utestengt fra finalen fordi hesten hans hadde avlagt en positiv dopingprøve. Hansen hevder han ikke aner hvordan prøven kunne vise spor etter stoffet capsaicin.

Det er ikke en forklaring Britta Riis kjøper.

– Jeg tror ikke på at det kan være en tilfeldighet. Det er sånn innen ridesporten at det er rytteren som er ansvarlig, og rytteren kan aldri frasi seg ansvar for om hesten har et forbudt medikament i kroppen, sier hun til Ritzau.

I tillegg til Tony André Hansens hest ble også hester fra Tyskland, Irland og Brasil avlagt positive prøver for det samme stoffet.

– Det er en ubehagelig sak fordi det er det samme stoffet som er funnet hos fire forskjellige ryttere fra fire forskjellige nasjoner. Det er noen indikasjoner på noe systematisk i det som jeg slett ikke liker, sier Britta Riis.

Den positive dopingprøven kan bli dyr for Norge og Hansen. Dersom også B-prøven viser spor av capsaicin mister Norge ganske sikkert bronsen fra lagkonkurransen. (©NTB)