Stenger døra for Tromsø-OL

Foto: Scanpix.
Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHvis Fremskrittspartiets formann Siv Jensen får regjeringsmakt, kan det bety slutten på drømmen om olympiske leker i Tromsø i 2018.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stoltenberg-regjeringen skal i løpet av de neste ukene avgjøre om det skal gis statsgaranti til Tromsø-OL. Men selv om svaret blir ja, kan Fremskrittspartiet neste høst stanse prosjektet og trekke OL-søknaden hvis partiet overtar regjeringsmakten.

– Jeg utelukker ikke at det kan skje dersom vi får regjeringsmakt, sier Jensen til Nordlys.

Hun sier saken vil avhenge av hvor langt man er kommet i selve søkerprosessen og hvilke forpliktelser Norge allerede har påtatt seg.

Frp er motstander av et nytt OL på norsk jord. Det er klart at partiet vil stemme mot Tromsøs statsgarantisøknad, som skal behandles i Stortinget i oktober.

– Vi er ikke imot OL, men at staten garanterer for alle utgiftene knyttet til OL. Vi mener det er helt feil prioritering. Det er et prinsipielt standpunkt partiet har tatt fordi vi mener det er langt viktigere å bruke pengene på eldreomsorg og veier, sier Jensen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Jensen kan i egenskap av å være statsminister bli tvunget til å markedsføre en norsk OL-søknad overfor Den internasjonale olympiske komité (IOC). Det vil hun helst slippe.

– Vi må likevel erkjenne at enkelte vedtak gjort av andre regjeringer må håndteres på en ordentlig måte. Dersom det er gjort vedtak som er irreversible, skal vi forholde oss lojalt til det, sier Frp-formannen.

Valgforsker Frank Aarebrot mener Tromsø-OL vil være en vinnersak for Arbeiderpartiet, og han tror Frp gjør en tabbe ved å si nei. (©NTB)