Sultprisen til Tiller

<p class="hidden"> </p>
 

<pForfatter Carl Frode Tiller ble utmerket for lovende ungt forfatterskap.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg er bare utrolig glad. Dette betyr mye for meg, sa Tiller da han mottok prisen.

Han gav i fjor ut romanen «Innsirkling», som er første bok i en triologi om en mann som har mistet hukommelsen. Han skriver nå på bok nummer to som kommer til neste år.

- Dette gir meg inspirasjon til å fortsette som forfatter. Det er spesielt oppmuntrende å få så gode tilbakemeldinger på den første boka i triologien, sa Tiller til ABC Nyheter.


Han røper at neste bok vil fortsette å utforske hvem David, hovedpersonen i forrige roman, er.

- Vi vil bli bedre kjent med ham gjennom brev som er skrevet til ham, og vi vil også bli kjent med personene bak brevene, sa Tiller.

Det var professor i litteraturvitenskap, Kjersti Bale, som delte ut prisen. Hun trakk frem forfatterens psykologiske innsikt og evne til å se karakterene sine fra ulike vinkler som en spesiell styrke i Carl Frode Tillers forfatterskap.

- I hans siste roman «Innsirkling» forenes tematikk og teknikk fra de to forrige romanene på en særdeles imponerende måte, sa Bale.

Carl Frode Tiller debuterte i 2001 med romanen «Skråninga». Han fikk Kritikerprisen, Brageprisen og ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for «Innsirkling».

Fjorårets vinner av Sultprisen var Kyrre Andreassen.


Finn det meste innen litteratur på Startsiden

Personvernpolicy