Chapman angrer

<pJohn Lennons morder Mark Chapman viser for første gang anger etter udåden han sto for i 1980.</p

 
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I forbindelse med en høring om tiden kan være moden for en eventuell løslatelse i forrige uke beklaget Mark David Chapman for første gang at han drepte John Lennon for nesten 30 år siden, melder nyhetsbyrået Associated Press.

Under høringen fortalte han at han i dag har en større forståelse for ugjerningen han sto bak 8. desember 1980, da han skjøt John Lennon utenfor hans hjem i Dakota-bygningen på Manhattan i New York. Han løste fem skudd hvor fire av dem traff Beatles-stjernen.

- Jeg gjenkjenner at det var en 25 år gammel mann, og jeg tror ikke at han virkelig likte det livet han levde, at dette var et menneske. Jeg føler nå, som 53-åring, at jeg har vokst og utviklet meg og kan vise en dypere forståelse for hva et menneskeliv er. Jeg har forandret meg masse siden da, skal han ha sagt.

Som i tidligere høringer om å bli satt fri innrømmet han også denne gang at han indirekte bestemte seg for å myrde Lennon for å bli berømt og oppnå anerkjennelse.

- Jeg ønsket å være noe mer enn en nobody, og det var årsaken på den tiden, forklarte han.

Chapman utdypet også at han har innsett hvordan hans handling har påvirket Lennons enke Yoko Ono, hans to barn og alle andre som kjente ham på et personlig plan

Til tross for at Chapman viste anger for sin ugjerning under høringen i New York-fengslet, hvor han fremdeles soner dommen sin på 20 års fengsel til bevaring på livstid, mente panelet som skulle vurdere søknaden at Chapman fremdeles ikke kan frifinnes.

Chapman får en ny sjanse til å søke løslatelse igjen om to år, nærmere bestemt i august 2010. Til nå har han fått avslag på søknad om frifinnelse hele fem ganger.Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her

Finn alt innen musikk på Startsiden