Hver tredje har ikke tillit

<pBefalets fellesorganisasjon mener Sverre Diesen må bli flinkere til å lytte til sine ansatte. </p

TUNGT SKYTS MOT SJEFEN: Forsvarssjef Sverre Diesen orienterte onsdag pressen om status i Forsvaret. Der kom det fram at forsvarsledelsen mangler tillit blant egne ansatte.Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
TUNGT SKYTS MOT SJEFEN: Forsvarssjef Sverre Diesen orienterte onsdag pressen om status i Forsvaret. Der kom det fram at forsvarsledelsen mangler tillit blant egne ansatte. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det kommer fram i en intern undersøkelse i Forsvaret, som ble lagt fram onsdag morgen. Resultatene viser at så mange som 36,9 prosent av de ansatte i Forsvaret har ingen eller liten tiltro til at Forsvarsledelsen har evne til å ivareta Forsvarets fremtid.

Blant disse sier 15,6 prosent at de er «helt uenig» med at ledelsen evner å ivareta Forsvarets framtid. Bare 7,2 prosent er helt enig.

Det orienterte Forsvarssjef Sverre Diesen om under sin presentasjon av Forsvaret onsdag.

Ni av ti er tilfreds eller godt tilfreds med å jobbe i Forsvaret. 7,4 prosent er ikke tilfreds med å jobbe i Forsvaret.

Over halvparten av Forsvarets over 15.000 ansatte har svart på undersøkelsen.

-Resultat av omorganisering

Sverre Diesen sier han tar resultatene på alvor.

- Dette er en minoritet, men det er en veldig stor minoritet. Jeg synes ikke det er rart sett i den situasjonen forsvaret befinner seg i. Forsvaret går gjennom en omorganisering og skal fortsette å bygge ned antall tjenestesteder, sier Diesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han legger heller ikke heller skjul på at hans kommunikasjonsform som forsvarsjef ikke er populær blant de ansatte.

- Jeg har valgt å stå på ei linje der jeg ikke har sloss for mer penger til forsvaret. Det er nok noen av våre ansatte som føler at jeg burde slåss for hvert tjenestested og hver stilling. Det har jeg valgt å ikke gjøre, sier Diesen til ABC Nyheter.

Nå skal Diesen reise rundt for å få en bedre dialog med de ansatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Nå skal jeg sørge for at de ansatte forstår hvorfor jeg velger å opptre som jeg gjør.

- Kommer det til å bli en endring av din kommunikasjonsform?

- Nei. Jeg mener det er prinsipielt viktig å opptre som jeg gjør. Jeg har valgt den linjen der jeg ikke har bedt om mer penger. Det mener jeg også er smart kommunikasjonsmessig, sier Diesen.

- Ta ansatte på alvor

Leder i Befalets hovedorganisasjon, Eivind Solberg, mener forsvarsledelsen må bli langt flinkere til å lytte til de ansatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Generelt sett er det mye positivt i denne undersøkelsen. Men jeg registrerer punktet om tiltro til å ivareta forsvarets framtid. Det er ikke en positiv tilbakemelding fra ansatte.

Solberg mener Diesen må ta sine ansatte mer på alvor.

- Dette tyder på en gedigen kommunikasjonsutfordring som ledelsen må adressere på en virkelig god måte. Mitt råd til Forsvarsjefen er: Lytt til hva de ansatte kommuniserer til deg, og gi de svar som du opplever at du kan gi. Ta menneskene på alvor, og lytt til hva de har å si. Gjør dem til individer som betyr noe for deg.

- Du mener Diesen burde bli flinkere til å lytte?

- Jeg tror nok han kunne ha utnyttet den egenskapen mer.

Forsvarets hovedverneombud Geir Arne Nordstrand sier til ABC Nyheter at han ikke har sett rapporten, og derfor ikke vil kommentere opplysningene.