43 mennesker drept i selvmordsangrep i Algerie

Artikkelen fortsetter under annonsen

<p43 mennesker ble drept og 38 såret i et selvmordsangrep på en politiskole i Algerie tirsdag.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Angrepet skjedde i byen Issers, 60 kilometer øst for hovedstaden Alger, mens rekrutter sto i kø utenfor skolen, ifølge det algeriske innenriksdepartementet.

Ingen har påtatt seg ansvaret for attentatet, men al-Qaidas fløy i Algerie, som kjemper for islamsk styre i det nordafrikanske landet, har den siste tiden gjennomført en rekke angrep i fjellområdene øst i landet.

Gruppa har bånd til andre militante islamske grupperinger i andre land i Nord-Afrika og regnes for å være den mest effektive opprørsgruppen i landet.

Angrepet er det verste i Algerie siden et selvmordsangrep i desember 2007 mot flere bygninger tilhørende FN og regjeringen, som kostet 41 mennesker livet, blant dem 17 FN-ansatte.

Tidligere tirsdag ble elleve soldater og én sivilperson drept i et annet angrep i det østlige Algerie.

10. august ble seks sivilpersoner drept i et bilbombeangrep på en kystvaktstasjon og en politistilling i Zemmouri, også det øst i Algerie.

Algerie, som har 34 millioner innbyggere og er en viktig olje- og gassleverandør til Europa, gjennomlevde en ti år lang borgerkrig med islamske opprørere som først var over for få år siden. (©NTB)

(Forsidefoto: Illustrasjonsfoto Scanpix)


Les flere nyheter fra Afrika og Midtøsten på Startsiden.