Gravde seg ut av fengselet med kleshenger

Kleshengere kan brukes mer enn til å bare henge i klesskapet, blant annet å grave seg ut av fengsler med. (Foto: Colourbox.com)
Kleshengere kan brukes mer enn til å bare henge i klesskapet, blant annet å grave seg ut av fengsler med. (Foto: Colourbox.com)

<pEn innsatt klarte å rømme fra Hamar fengsel ved å grave seg gjennom muren med en kleshenger, og så fire seg ned en vegg med et laken.</p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hamar (NTB): Rømningen i B-gjengenstil fant sted natt til tirsdag 12. august, og ble fanget opp av overvåkingskameraer.

Mannen krøp gjennom hullet i muren, som han på forhånd hadde gravd ut med en kleshenger. Han kom seg så ned på nettingen over den minste luftegården i fengselet, deretter klatret han over fire piggtråder og brukte til slutt et laken til å fire seg ned de 5 meterne mot bakken.

Oppdaget neste morgen

Først neste morgen oppdaget fengselsbetjentene at rømlingen var borte. Fengselsleder Agnar Klungland sier rømningen skjedde i en posisjon som var vanskelig å oppdage.

– Han kan enten ha jobbet med dette over flere dager eller bare denne natten. Men vi anslår at det vil ta minst ni timer å grave seg gjennom så mye murstein, sier Klungland til Hamar Arbeiderblad.

Mannen skal fortsatt være på frifot.

– Han er i hvert fall ikke tilbake hos oss, sier Klungland til NTB. Den rømte fangen anses ikke å være farlig.

Porøs sement

Han forklarer at det gamle fengselet har sement mellom mursteinene som var så porøs at det lot seg gjøre å grave hull. Fengselsledelsen vil nå gå gjennom rutinene sine.

Klungland kan ikke si hvordan mannen kunne klatre over luftegården og fire seg ned uten at de ansatte oppdaget ham.

– Vi kan ikke kommentere hvordan overvåkingskameraer er satt opp og hvordan det fungerer. Men det er klart at de ansatte ikke synes det som har skjedd er særlig hyggelig. Det skal jo ikke være slik i et fengsel at man skal klare å ta seg ut, sier han. (©NTB)

Personvernpolicy