Berg tar over Lillestrøm

Foto: Scanpix.
 Foto: Scanpix.
Artikkelen fortsetter under annonsen

<pHenning Berg blir ny Lillestrøm-trener etter denne sesongen. Samtidig slutter Jan Åge Fjørtoft som manager i klubben. </p

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Berg tar over etter Erland Johnsen som går tilbake til jobben som spillerutvikler, skriver klubben i en pressemelding.

Berg spilte for Åråsen-klubben i 1992-sesongen, før han reiste til England for å spille for Blackburn.

– Jeg gleder meg til å begynne i LSK, sier Berg til klubbens nettsted. Ifølge Berg er det flere grunner til at han ønsker å gå til Lillestrøm.

Vil gjøre LSK bedre

- Det er veldig mange ting som er på plass for at klubben skal lykkes, som treningsfasiliteter og klubbdrift. Den lokale tilhørigheten og engasjementet i området er også delaktig. Klubben har i tillegg til en god spillerstall ambisjonene på plass. Jeg har lyst til å være med på å bidra til at Lillestrøm blir best mulig.

LSK-leder Per Mathisen er svært tilfreds med at klubben nå har sikret seg Berg, som de siste årene har hatt suksess som Lyn-trener.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi både gleder oss og har stor tro på at det skal være med på å gjøre LSK til en toppklubb i framtiden. Vi vil også legge stor vekt på utvikling av unge talenter, sier Mathisen.

Fjørtoft slutter

Samtidig er det klart at Jan Åge Fjørtoft er inne i sin siste sesong som manager for Lillestrøm. Årsaken til at kontrakten ikke forlenges er at partene har ulike syn på strategiske spørsmål vedrørende LSKs organisering, står det i pressemeldingen.

Lyn har allerede startet prosessen med å finne ny trener.

– Vi er på et tidlig stadium i prosessen, men den er i gang, bekrefter Torgeir Bjarmann, sportsdirektør i Lyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bjarmann synes det var synd at Henning valgte Lillestrøm og ikke Lyn, men respekterer at han nå vurderer en ny utfordring.

- Glimrende jobb

– Sånn er fotballen, trenere kommer og går, og Henning har gjort en glimrende jobb for oss siden han kom til klubben i 2005. Han har bidratt til å legge et solid fundament i denne klubben, og jeg er på ingen måte bekymret for fremtiden, sier Bjarmann til klubbens hjemmesider.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Henning Berg skal lede laget ut sesongen, og ifølge Bjarmann vil han i denne perioden ha 100 prosent fokus på Lyn og ingenting annet.

.Henning Berg tok over som Lyn-trener i 2005 og har hittil ledet laget i 120 kamper.

– Det må være en av de mest attraktive trenerjobbene i Norge, mener han.

Om erstatteren sier Bjarmann:

– Det er viktig for klubben at vi finner en trener som kan videreføre det fundamentet som har blitt lagt de siste årene. Vi spiller attraktiv fotball, har et fantastisk samarbeid med NTG, og har mange gode spillere, så jobben er helt sikkert attraktiv for mange, mener Bjarmann.

Etter 17 av 26 seriekamper ligger Lyn på 4.plass i Tippeligaen, mens Lillestrøm sliter på 3. sisteplass.


Les mer om Tippeligaen på Startsiden.