Scars On Broadway: «Scars On Broadway» (Interscope/Universal)Armensk pop-metal

<pVellykket System Of A Down avlegger.</p

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Daron Malakian (alt mulig) og John Dolmayan (trommer) har sitt daglige virke i ikke ukjente System Of A Down. Dette amerikanske bandet med medlemmer av armensk opprinnelse, har vært blant de mest innovative aktørene på metalscenen de siste ti årene. Da de nå har tatt en pause på ubestemt tid er det åpnet for sideprosjekter.

Hovedvokalist Serj Tankian ga ut plate tidligere i år og nå er det altså disse guttas tur, under det noe spesielle navnet Scars On Broadway. Som med Tankians utgivelse er det heller ikke her vanskelig å høre hvor gutta kommer fra, og jeg får bekreftet mine mistanker om at det er Malakian som har de mest utflippa bidragene til hovedbandet. Denne platen er derimot ikke like heavy som den Tankian leverte, noe som overrasker meg litt.

Misforstå meg rett - det rockes ganske så hardt her også til tider, men store deler av materialet har en popnerve jeg ikke hadde ventet. Gode melodier er det også, enkelte klistrer seg sågar til hjernebarken og fremstår som lettere tilgjengelig enn det System Of A Down bruker å være.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«Scars On Broadway» inneholder elementer fra pop, rock, punk, heavy metal, thrash, armensk folkemusikk og sikkert mer til. Arrangementene er kløktige og Malakian viser at han har en stemme full av pasjon som duger i massevis.

Det er uansett låtene i seg selv som imponerer mest på denne platen. Åpningslåten «Serious» låter veldig System Of A Down, med hissige vers og et herlig melodiøst refreng. «Funny» har mye armensk musikk i seg mens «Exploding/Reloading» er ganske punka, med Malakian i Johnny Rotten modus.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

«World Long Gone» er også blant de mest fengende sporene, sammen med «Babylon», «Chemicals» og «Enemy». Singelen «They Say» er en mørk og hissig rockelåt som avslutter platen på mektig vis. 15 spor på ei skive er ofte for mye, men så lenge total spilletid er på 45 minutter er ikke det noe problem her. Man blir faktisk fristet til å trykke på repeat med en gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Noen vil kanskje bli skuffet over at dette ikke er hardt nok, men har du sansen for de mest tilgjengelige låtene til moderbandet bør dette være midt i blinken. «Scars On Broadway» inneholder en rekke glimrende låter og fungerer optimalt som ventepølse før neste utgivelse med hovedbandet.

Les mer musikk her

Les plateanmeldelser her

Les Full av fuzz her

Les Lennart her

Les Blues Groove her

Les Lyttelua her